Antena 3 CNN Externe Mapamond Povestea miliardarului australian obsedat ca angajații lui să rămână în clădirea companiei: „Vreau să îi ţin captivi toată ziua”

Povestea miliardarului australian obsedat ca angajații lui să rămână în clădirea companiei: „Vreau să îi ţin captivi toată ziua”

compania mineral resouces australia miliardar chris ellison
Sediul companiei Mineral Resources a miliardarului Chris Ellison. Sursa foto: Getty Images
30 Aug 2024   •   08:00

Angajații companiei miniere deţinută de miliardarul australian Chris Ellison au deja interdicţia de a lucra de acasă, iar următorul beneficiu pe care ar putea să îl piardă este acela de a ieşi din clădire pentru o cafea, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

"Vreau să îi ţin captivi toată ziua. Nu vreau să iasă din clădire. Nu vreau să se îndepărteze pentru o ceaşcă de cafea. Ne-am dat semna în urmă cu câţiva ani cât de mult ne costă asta", a declarat joi Chris Ellison, directorul general de la Mineral Resources Ltd.

Ellison a lăudat beneficiile de care dispun cei care lucrează la sediul central din Perth al firmei Mineral Resources, precum cafenea, restaurant, sală de fitness, creşă, cameră de relaxare şi centru de wellness. Veteranul din industria minieră, în vârstă de 67 de ani, spune că personalul "iubeşte să lucreze" din clădirea de birouri şi că facilităţile de care dispun "îi ţin legaţi" de birou.

"Am o politică de interzicere a muncii de acasă", a spus Chris Ellison la o întâlnire cu analiştii, după publicarea ultimelor rezultate financiare. "Nu putem avea oameni care să lucreze trei zile pe săptămână dar să fie plătiţi cinci zile pe săptămână", susţine Chris Ellison.

Politica promovată de Chris Ellison este una neobişnuită în Australia, unde lucrul de acasă a devenit ceva normal pentru angajaţii de tip white-collar (gulere albe -n.r.). Multe companii le permit angajaţilor să lucreze remote cel puţin două zile pe săptămână şi mulţi părinţi se bucură de noua flexibilitate.

Pentru cei care se chinuie să se împartă între programul încărcat de la muncă şi copii, creşa companiei percepe un tarif de doar 20 de dolari australieni (13,58 dolari SUA) pe zi, comparativ cu un cost extern de aproximativ 180 de dolari australieni pe zi.

"Puteţi să va lăsaţi copii în grija noastră. Vom avea grijă să fie hrăniţi, dar mama şi tata vor lucra de la birou", spune Chris Ellison. 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close