Antena 3 CNN Externe Mapamond Povestea incredibilă a lui Niño Pijo, considerat "magicianul seifurilor"

Povestea incredibilă a lui Niño Pijo, considerat "magicianul seifurilor"

Un barbat cu manusi in maini incearca sa deschida un seif
Niño Pijo şi-a câştigat celebritatea datorită talentului său de a topi seifurile cu tehnica de oxicombustie şi toată lumea îl cunoştea ca "magicianul seifurilor". Sursa: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    14 Oct 2024   •   13:28

Magicianul seifurilor, cunoscut sub numele de Niño Pijo a fost arestat la aeroportul Fiumicino în timp ce încerca să fugă din Italia. Pe numele său se află un mandat de arestare internaţional emis de autorităţile din Spania.

Álex di Francesco, în vârstă de 35 de ani a fost poreclit Niño Pijo (copilul răsfăţat) din cauza originilor sale burgheze: mama sa avocat la Madrid, iar tatăl angajat pensionar al Camerei Deputaților din Italia. A copilărit în elegantul cartier rezidențial din Madrid, Chamartín, iar de când a fost eliberat din închisoare, în Germania în 2022, a trăit ca o fantomă, mișcându-se constant fără să lase urme. Discret până la paranoia, Niño Pijo evita conversaţiile telefonice, iar maşinile de lux cu care călătorea erau, de obicei, pe numele unor interpuşi. La fel și casele în care locuia.

Conform La Repubblica, celebritatea şi-a câştigat-o datorită talentului său de a topi seifurile cu tehnica de oxicombustie şi toată lumea îl cunoştea ca "magicianul seifurilor". Cel puţin 3 milioane de euro a adunat jefuind mai multe magazine de bijuterii şi hoteluri în Spania, dar şi diverse companii.

În 2017 a fost arestat împreună cu un complice pentru furtul a 100.000 de euro de la o firmă imobiliară din Marbella. Pe 30 ianuarie a aceluiași an a încercat un jaf la restaurantul istoric El Faro Cadiz. El Nino a spart încuietoarea exterioară, dar a fost surprins de muncitorii prezenți la fața locului. Fugind cu mâinile goale, Di Francesco și-a pierdut pe drum uneltele de lucru, adică pistolul și o bombă cu acetilenă.


După aceeaşi reţetă a comis alte două furturi în Germania în 2019. Mai întâi jaful într-o bijuterie din Frankfurt, apoi a venit rândul unui hotel din Köln, unde a spart seiful în care se aflau 45 de mii de euro, alături de complicele și partenerul nopților sălbatice, Omar Nasr. Identificat de testul ADN, a fost condamnat la trei ani și jumătate de inchisoare.

După ce a fost eliberat din închisoarea din Berlin în 2022, a revenit în umbră, profitând de rețeaua sa de cunoștințe din Italia. Unul dintre vechii săi complici, care se refugiase și în Italia, spaniolul Carlos La Mola Navarro, în vârstă de 36 de ani din Madrid, a fost arestat în urmă cu două luni. Ar fi fost chiar arestarea acestuia cea care a dus la reţinerea lui El Nino la Fiumicino, în Italia.

×
Subiecte în articol: Italia Spania furt
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close