Antena 3 CNN Externe Mapamond „Porțile Iadului” s-au deschis din nou și au înghițit un bărbat cu tot cu tractor, în Siberia. Incidentul a produs panică generală

„Porțile Iadului” s-au deschis din nou și au înghițit un bărbat cu tot cu tractor, în Siberia. Incidentul a produs panică generală

utilaj agricol cazut intr-o groapa
Un bărbat a murit după ce o dolină s-a format instantaneu în Siberia și l-a „înghițit” cu tot cu utilajul agricol FOTO: fontanka.ru
de D.C.    |    23 Sep 2024   •   11:42

Un bărbat a murit după ce o dolină s-a format instantaneu în Siberia și l-a „înghițit” cu tot cu utilajul agricol cu care lucra pământul. Și mai înfiorător este că groapa uriașă a apărut la aproximativ 700 de kilometri de alta și mai mare, deja celebră, supranumită „Porțile Iadului”.

Dolinele sunt gropi de formă rotundă, care se formează prin prăbușire sau surparea unui strat de roci care se află sub învelișul superior al pământului, explică British Geological Survey.

Ele pot apărea instantaneu și de multe ori fără niciun avertisment și pot fi declanșate de o varietate de procese - naturale sau din cauza intervenției umane.

Noul crater s-a format la sfârșitul săptămânii trecute, în satul Melkhituy, regiunea Irkutsk. Un bărbat de 39 de ani, șofer pe o combină agricolă, a căzut cu tot cu utilajul în care se afla în dolina care s-a deschis instantaneu, adâncă de aproximativ 12 metri, potrivit fontanka.ru. Bărbatul a murit în urma accidentului.

Un bărbat a murit după ce o dolină s-a format instantaneu în Siberia și l-a „înghițit” cu tot cu utilajul agricol FOTO: fontanka.ru 

Geologii care s-au deplasat la fața locului după incident spun că deocamdată nu s-a stabilit un motiv clar pentru producerea craterului, însă cercetările ulterioare vor stabilit cauza.

Potrivit martorilor, dolina are în interior un diametru mai mare decât la exterior.

Apariția gropii a provocat îngrijorare în zonă, mai ales că la aproximatv 700 de kilometri există o altă dolină, deja cunoscută, supranumită „Porțile Iadului”, care a înghițit mai multe case de vacanță din apropierea unei stațiuni de schi.

În acest caz se presupune că dolina ar fi apărut în urma unui cutremur și s-a soldat cu pagube materiale importante, însă nicio persoană nu a fost rănită. 

Inițial, „Porțile iadului” s-au deschis în decembrie 2022, deasupra unei mine de fier. La început avea 50 de metri diametru și 180 de metri adâncime.

Ciudat este că după apariția dolinei stațiunea de schi Sheregesh aflată în apropiere a devenit și mai populară, iar mulți turiști au venit aici și pentru a vedea cu ochii lor „Porțile Iadului”. Stațiunea este renumită pentru că organizează o competiție anuală de schi în costum de baie primăvara.

 

×
Subiecte în articol: portile iadului doline Siberia
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close