Antena 3 CNN Externe Mapamond Pentru ultima masă, un deținut condamnat la moarte a comandat un festin cu 5 feluri de mâncare și a trimis indicații pentru preparare

Pentru ultima masă, un deținut condamnat la moarte a comandat un festin cu 5 feluri de mâncare și a trimis indicații pentru preparare

fotografie de dosar cu un barbat de culoare
Freddie Eugene Owens FOTO: South Carolina Department of Corrections
de D.C.    |    23 Sep 2024   •   13:46

Ultimele mese ale condamnaților la moarte au stârnit mereu interesul oamenilor și pentru că, în multe cazuri, deținuții au cereri neobișnuite și chiar bizare. Spre exemplu, în urmă cu câțiva ani, un deținut a cerut la ultima masă o măslină. 

În schimb, Freddie Eugene Owens, un american care a fost executat pe data de 20 septembrie, a avut parte de un adevărat festin chiar înainte de a fi executat prin injecție letală, într-o închisoare din Carolina de Sud.

Owens a fost arestat pentru crimă în 1997, victimă fiind Irene Grainger Graves. Aceasta, care era mamă a trei copii pe care îi întreținea singură, a fost împușcată noaptea, în timp ce era de serviciu la un magazin.

Fiind prima persoană care a fost executată în Carolina de Sud în ultimii 13 ani, Owens a vrut să fie ținut minte.

Potrivit unui purtător de cuvânt de la Departamentul Închisorilor din Carolina de Sud, Owens a cerut pentru ultima masă o porție mare de coaste ca să fie bine prăjite, doi burgeri în care să fie pusă și brânză din belșug, o porție de aripioare de pui, de asemenea, bine prăjite, cartofi prăjiți, o plăcintă cu mere și două sucuri de căpșuni.

Miercuri, 18 septembrie, co-inculpatul în procesul lui Owens a semnat o declarație prin care  susține că acesta nici măcar nu se afla în zonă când a fost ucisă femeia. Instanța, însă, nu a fost înduplecată de această nouă informație, pentru că Owens își mărturisise crima față de cinci persoane, inclusiv doi ofițeri de poliție și iubita lui, potrivit CNN.

Înainte de a-i fi administrată injecția letală Owens i-a spus „la revedere” avocatului său.

Acesta, Gerald King, a spus că execuția a fost o „tragedie”. „Copilăria lui Owens a fost marcată de suferință la o scară greu de înțeles. Și-a petrecut perioada adultă în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Erorile legale și dovezile false au dus la această întâmplare pentru care ar trebui să ne fie tuturor rușine”, a declarat avocatul pentru USA Today.

×
Subiecte în articol: executie condamnat la moarte Alegeri SUA
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close