Antena 3 CNN Externe Mapamond Patru oameni au fost uciși într-un atac cu armă de foc într-un tren din Chicago. Poliția a arestat un suspect

Patru oameni au fost uciși într-un atac cu armă de foc într-un tren din Chicago. Poliția a arestat un suspect

Doua trenuri unul langa altul intr-un oras american.
Trenuri în Chicago. Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    03 Sep 2024   •   00:19

Patru persoane au fost împuşcate mortal, luni, într-un tren la periferia oraşului Chicago, în statul american Illinois, a anunţat poliţia locală, raportând arestarea unui suspect, conform AFP, citată de Agerpres.

Poliţia, alertată de un apel la serviciile de urgenţă foarte devreme, într-o zi de sărbătoare în Statele Unite, a precizat că a descoperit cele patru victime în staţia Forest Park, punctul terminus al liniei albastre.

Trei persoane au fost declarate moarte la sosirea serviciilor de urgenţă, iar a patra a murit la spital.

„Victimele erau toate pasageri ai acestui tren”, a declarat șeful adjunct al poliţiei din Forest Park, Christopher Chin, într-o conferinţă de presă.

Un suspect a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video şi a fost arestat în cursul dimineţii, a adăugat el. „A fost găsită o armă”, a mai spus Chin.

Statele Unite deplâng un număr foarte ridicat de decese cu arme de foc în comparaţie cu alte ţări dezvoltate. Fenomenul se explică prin proliferarea armelor individuale: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult american din doi trăieşte într-o casă în care există o armă.

În iunie, chirurgul general al Statelor Unite, Vivek Murthy, a proclamat violenţa cu arme de foc drept „criză urgentă de sănătate publică”, subliniind în special că, din 2020, aceasta a devenit principala cauză de deces în rândul copiilor şi adolescenţilor americani, în faţa accidentelor rutiere.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close