Antena 3 CNN Externe Mapamond Orașul Milano se scufundă. Primăria: "Prea mult asfalt, trebuie eliminat"

Orașul Milano se scufundă. Primăria: "Prea mult asfalt, trebuie eliminat"

milano
După ultimele ploi abundente din ultima vreme, specialiștii susțin că Milano se scufundă pentru că este prea mult asfalt în oraș Sursa. Gettyimages
de N.B.    |    09 Sep 2024   •   15:14

După ultimele ploi abundente care au căzut în ultima vreme, specialiștii susțin că Milano se scufundă pentru că este prea mult asfalt în oraș și apa nu are unde să se scurgă.

Conform Il Giornale Primăria a decis să decoperteze anumite zone și să înlocuiască asfaltul cu soluții drenante care să absoarbă apa provenită de la ploi care au reușit să blocheze sistemul de canalizare al orașului.

Zilele acestea ploile torențiale au pus în dificultate autoritățile italiene din cauza străzilor inundate care s-au transformat în adevărate râuri, mașinile au rămas blocate în pasaje, iar cetățenii au protestat din cauza întârzierilor înregistrate din partea autorităților în timpul intervențiilor.

În trecut apa provenită de la ploi era absorbită de sistemul de canalizare din oraș, însă acum în zonă s-a contruit mult, iar asfaltarea multor zone a dus la inundații semnificative. 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Milano ploi Italia
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close