Antena 3 CNN Externe Mapamond O vestă antiglonţ a lui Banksy a fost scoasă la licitație. Cu cât s-a vândut

O vestă antiglonţ a lui Banksy a fost scoasă la licitație. Cu cât s-a vândut

vesta antiglont banksy
de Roxana Mihăiescu    |    10 Oct 2024   •   20:14

O vestă antiglonţ decorată cu steagul Union Jack, creată de artistul stradal britanic Banksy şi asemănătoare cu cea purtată de starul hip-hop Stormzy la festivalul Glastonbury, a fost vândută miercuri la Londra pentru suma de 780.000 de lire sterline (circa 932.000 de euro) în cadrul unei licitaţii organizate de Sotheby's, informează AFP, potrivit Agerpres.

Vesta, fabricată dintr-un vechi articol de îmbrăcăminte al poliţiei, este una dintre cele cinci create de artist pentru a atrage atenţia asupra nivelului ridicat al infracţiunilor cu arme albe în Marea Britanie. Valoarea ei a fost estimată la 300.000 de lire sterline.

Citește și

Rapperul britanic Stormzy a făcut vesta celebră atunci când a purtat o alta din aceeaşi colecţie la concertul său din 2019 pe scena principală de la Glastonbury.

„Aşa cum doar Banksy poate, el reuşeşte să condenseze puternic o problemă socială complexă prin intermediul unui obiect flamboaiant”, a declarat Emma Baker, responsabilă pentru licitaţiile de artă contemporană la Sotheby's.

„Nu există nicio îndoială că această creaţie este mai relevantă astăzi decât atunci când prima vestă a fost prezentată la Glastonbury, un eveniment care a transformat-o în simbolul unui moment cultural definitoriu”, a adăugat ea.

Luna trecută, poliţia londoneză a acuzat doi bărbaţi de tâlhărie după ce lucrarea lui Banksy "Girl with Balloon" ("Fată cu balon") a fost furată dintr-o galerie din capitala britanică.

×
Subiecte în articol: vestă antiglonț Banksy licitatie Londra
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close