Antena 3 CNN Externe Mapamond O turistă a fost găsită moartă în Mallorca, iar un bărbat a fost dat dispărut. Insula este lovită de furtuni

O turistă a fost găsită moartă în Mallorca, iar un bărbat a fost dat dispărut. Insula este lovită de furtuni

masini inainteaza prin apa si doi oameni merg pe jos pe o autostarad inundata in mallorca
Insulele Baleare sunt lovite de furtuni puternice. Foto: Profimedia Images
04 Sep 2024   •   17:59

O excursionistă britanică a fost găsită moartă, iar un bărbat a fost dat dispărut în nordul insulei spaniole Mallorca, afectată de la începutul săptămânii de ploi torenţiale, au anunţat miercuri serviciile de urgenţă, informează AFP.

Cei doi excursionişti erau căutaţi de luni seară într-o zonă montană din Mallorca, principala insulă a arhipelagului Baleare, unde se află un canion numit Torrente de Pareis, care coboară spre Marea Mediterană.

"Unul dintre excursionişti a fost găsit mort. Garda Civilă şi pompierii din Mallorca îşi continuă căutările pentru a găsi cealaltă persoană dispărută", au anunţat serviciile de salvare, miercuri dimineaţă, pe reţeaua socială X.

"Corpul găsit este al unei femei, iar persoana dispărută este un bărbat", a precizat Garda Civilă într-un mesaj adresat jurnaliştilor, subliniind că operaţiunile de căutare, întrerupte din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, vor fi reluate când vremea se va îmbunătăţi.

Autorităţile din Baleare au făcut apel la prudenţă din cauza "furtunilor foarte intense" aşteptate în regiune. "Evitaţi activităţile în aer liber (plajă, drumeţie, sporturi nautice)", au avertizat serviciile de urgenţă din Baleare marţi pe X.

×
Subiecte în articol: Palma de Mallorca Spania fenomene extreme
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close