Antena 3 CNN Externe Mapamond O harpistă dă în judecată Italia pentru că a fost obligată să muncească la negru pentru Ministerul de Interne

O harpistă dă în judecată Italia pentru că a fost obligată să muncească la negru pentru Ministerul de Interne

O femeie canta la harpa
Ornella Bartolozzi cere statului italian despăgubiri de 1,2 miioane de euro. Sursa foto: captura facebook
de N.B.    |    19 Oct 2024   •   10:18

Harpista Ornella Bartolozzi a dat în judecată Ministerul de Interne din Italia şi a cerut despăgubiri de 1,2 milioane de euro pentru că timp de 14 ani a fost obligată să muncească la negru pentru statul italian.

Un tribunal din Italia va trebui să stabilească, în ședința programată pentru 19 noiembrie, dacă harpista Ornella Bartolozzi are dreptul la o despăgubire foarte mare pentru că a lucrat ilegal, pentru o perioadă de 14 ani, în formaţia poliţiei din Italia.


Conform La Repubblica, artista în vârstă de 53 de ani, aşteaptă o decizie oficială a judecătorilor şi îşi propune să prezinze în faţa instanţei mărturiile mai multor artişti italieni consacraţi care au concertat alături de ea într-o serie foarte lungă de evenimente din Italia și din străinătate, pentru a demonstra că era din toate punctele de vedere un membru al formaţiei poliţiei.

În perioada 2003- 2017 muziciana a susținut în jur de 150 de concerte, în diverse locuri prestigioase, de la Teatro Massimo până la terasa Pincio, a călătorit cu autobuzele poliției și a urcat la bordul Hercules C-130 al Forțelor Aeriene, ca să călătorească în lumea întreagă, de la Mexic la Germania sau în Statele Unite ale Americii, Malta, Israel si Norvegia.

Ea susține că i s-a promis întotdeauna că situaţia sa se va oficializa şi se va normaliza, însă că a continuat să dea spectacole muncind ilegal, fiind plătită cu 75 de euro cash pentru fiecare concert.

În final a luat decizia de a da în judecată Ministerul de Interne, după ce statul italian a respins cererile harpistei în fața judecătorului. 

Ornella Bartolozzi a susţinut în faţa instanţei că a pierdut numeroase alte oportunități de muncă din cauza situaţiei în care s-a aflat atâţia ani.

×
Subiecte în articol: Italia proces despagubiri
Parteneri
x close