Antena 3 CNN Externe Mapamond O femelă de panda uriaș de la Zoo Berlin e însărcinată cu gemeni: „A avut loc o mică sărbătoare”

O femelă de panda uriaș de la Zoo Berlin e însărcinată cu gemeni: „A avut loc o mică sărbătoare”

BeFunky-collage - 2024-08-13T153227.384
Meng Meng va naște gemeni / sursă foto: Profimedia Images
de Roxana Mihăiescu    |    14 Aug 2024   •   07:00

Meng Meng, o femelă de panda uriaş de la grădina zoologică din Berlin, va naşte gemeni, potrivit rezultatelor unei examinări cu ultrasunete, au anunţat marţi reprezentanţii Zoo Berlin, citaţi de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

„După săptămâni de aşteptări tensionate, a avut loc o mică sărbătoare, duminică dimineaţă, la grădina cu panda Berlin Zoo”, au declarat reprezentaţii instituţiei.

Cei doi pui vor fi primii panda născuţi la grădina zoologică din centrul Berlinului în ultimii cinci ani.

„O bătaie de inimă a putut fi observată iniţial la ecograf, urmată la scurt timp de a doua”, au adăugat reprezentanţii Zoo Berlin.

Puii măsoară doar 2,5 centimetri lungime în acest moment, însă vor creşte considerabil înainte de naştere.

Meng Meng a născut ultima dată gemeni în 2019. Ea a fost inseminată artificial în luna martie a acestui an, cu ajutorul expertizei internaţionale, în urma unei observări intense şi a unei pregătiri atente.

Experţii din China au sosit duminică pentru a ajuta la pregătiri.

„În pofida unor dureri abdominale evidente, Meng Meng a putut fi convinsă să stea în poziţie verticală pentru a accepta gelul rece pentru ultrasunete şi examinarea cu sonda”, a declarat Thomas Hildebrandt, şeful programului de reproducere de la Institutul Leibniz.

Medicul veterinar al Grădinii Zoologice din Berlin, Franziska Sutter, a declarat că au avut loc mai multe examinări nereuşite şi a făcut apel la precauţie.

„În toiul întregului entuziasm, trebuie să realizăm că acesta este un stadiu foarte incipient al sarcinii şi că o aşa-numită resorbţie - sau moarte - a embrionilor este încă posibilă în acest stadiu”, a spus ea.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close