Antena 3 CNN Externe Mapamond O fată din Japonia a vrut să se sinucidă și s-a aruncat de pe un mall. A căzut peste o femeie, care a murit și ea

O fată din Japonia a vrut să se sinucidă și s-a aruncat de pe un mall. A căzut peste o femeie, care a murit și ea

strada comerciala in japonia
Două persoane au murit în orașul japonez Yokohama, după ce o adolescentă a sărit de pe un mall FOTO: Getty Images
de D.C.    |    02 Sep 2024   •   16:05

O japoneză de 17 ani care a vrut să se sinucidă și s-a aruncat de pe un mall a făcut, fără să vrea, o a doua victimă, incidentul bizar petrecându-se în orașul Yokohama.

Tânăra a sărit de pe clădirea amplasată într-un cartier comercial foarte aglomerat și a căzut pe o femeie de 32 de ani care ieșise cu prietenii în oraș, sâmbătă seara, potrivit BBC.

Cele două femei au fost duse la spital la ora 18:00, dar au murit amândouă după aproximativ o oră.

Poliția încă nu știe exact de ce a vrut fata de 17 ani să-și pună capăt zilelor, însă Japonia înregistrează anual, în jurul datei de 1 septembrie, un număr record de sinucideri în rândul tinerilor cu vârste de până la 18 ani, înaintea începerii noului an școlar.

Anul trecut, 513 copii și-au luat viața în Japonia în această perioadă, din cauza „problemelor școlare”.

În Japonia, elevii care nu vor să se întoarcă la școală sunt cunoscuți sub numele de „futoko” - „oameni care nu merg la școală”. Principalele motive pentru care futoko evită școala includ problemele familiale, problemele personale cu prietenii și hărțuirea, spune un sondaj realizat de Ministerul Educației.

În ultimii ani, autoritățile și organizațiile media au încercat să atragă atenția publicului cu privire la provocările cu care se confruntă elevii în această perioadă a anului. Radiodifuzorul public japonez, NHK, a lansat o campanie pe Twitter numită „în noaptea de 31 august”.

Cel mai recent incident din Yokohama seamănă izbitor cu unul din 2020, când un băiat de 17 ani a sărit de pe acoperișul unui mall din Osaka și a ucis o studentă de 19 ani. La acea vreme, băiatul a fost acuzat postum de omor din culpă, ceea ce înseamnă că familia lui trebuia să plătească despăgubiri familiei victimei. Însă acuzația a fost retrasă ulterior.

În timp ce rata sinuciderilor din Japonia este în scădere ușoară în rândul populației generale, aceasta crește în rândul tinerilor. Japonia este singura țară din G7 în care sinuciderea este principala cauză de deces în rândul adolescenților.

×
Subiecte în articol: japonia sinucideri noul an școlar
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close