Antena 3 CNN Externe Mapamond O familie refuză să-și vândă casa și terenul pentru 40 milioane $. Încet-încet, proprietatea lor a fost înconjurată de un oraș întreg

O familie refuză să-și vândă casa și terenul pentru 40 milioane $. Încet-încet, proprietatea lor a fost înconjurată de un oraș întreg

colaj foto cu o casa si o casa inconjurat de cartier
Casa familiei Zammit în 2014 și 2014 FOTO: captură video X
de D.C.    |    30 Sep 2024   •   15:46

O familie încăpățânată care a refuzat să-și vândă casa și terenul unor investitori imobiliari locuiește acum în mijlocul unui complex vast de locuințe. În imaginile surprinse din dronă, casa familiei Zammit din Sydney iese în evidență cu gazonul ei generos și nealterat de jur împrejurul clădirii, la marginea căruia se aliniază rânduri de case identice, îngrămădite între ele. 

Dezvoltatorii imobiliari stau la coadă cu oferte care de care mai tentante cu care încearcă să-i convingă pe proprietarii casei spectaculoase să se mute și să lase buldozerele să dărâme totul, însă ei nu cedează.

Conacul impunător din The Ponds, nord-vestul orașului Sydney, se află pe un teren foarte căutat și i-ar putea transforma în oameni foarte bogați pe proprietari, dacă aceștia vor ceda în cele din urmă. 

Experții spun că terenul ar fi evaluat acum la aproximativ 60 de milioane de dolari australieni, adică aproape 40 de milioane de euro, având în vedere că piața imobiliară din Australia este în plină expansiune. Dar familia refuză să vândă.

Casa are în față o alee lungă de 200 de metri, până la drumul de acces, iar în spate a fost construită o magazie și un garaj pentru trei mașini. 

Are, de asemenea, o priveliște spectaculoasă către Munții Albaștri și se află la aproximativ 40 de minute de mers cu mașina până în centrul orașului Sydney.

Familia Zammit a refuzat deja nenumărate oferte de la dezvoltatori, care au oferit în jur de 40 de milioane de dolari pe teren, dar primește și acum aproape zilnic propuneri din partea agenților imobiliari.

Câțiva reporteri au vizitat proprietatea săptămâna trecută și au observat în fața ușii de la intrare mai multe cărți de vizită de la agenți imobiliari. Acestea aveau mesaje scrise de mână, în care proprietarii erau implorați să sune.

Fotografiile făcute de sus arată cum zona din jurul casei - cândva un câmp verde - a fost acum acoperită de locuințe.

Imagine din dronă cu casa familiei Zammit  FOTO: captură video X  

Dezvoltatorii au construit cartiere întregi în jurul casei Zammit, iar zeci de familii se plâng că nu au spațiu suficient pentru a se juca cu copiii. Singurii mulțumiți sunt cei care au reușit să cumpere proprietăți alături de proprietatea Zammit, care spun că este reconfortant să aibă vedere spre gazonul verde și bine îngrijit.

Familia Zammit este extrem de retrasă și liniștită, iar vecinii spun că îi văd foarte rar în curte, în afara zilelor în care își tund gazonul.

Deși terenul valorează acum o avere, iar familia pare că nu este deloc interesată să renunțe la el, în trecut ei au scos proprietatea la vânzare chiar de două ori, pentru scurte perioade de timp, la prețuri mult mai mici. 

În discuțiile anterioare pe care le-au avut cu presa, soții Zammit au spus că locuiesc în casa respectivă de 16 ani, iar la început aveau în jurul lor doar teren agricol.

Deși nu se știe care este motivul pentru care familia refuză ofertele atât de generoase ale agenților, presa speculează că soții sunt conștienți că valoarea terenului lor va crește și, probabil, la un moment dat vor accepta oferta care îi va motiva suficient.

×
Subiecte în articol: case proprietati imobiliare Australia
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close