Antena 3 CNN Externe Mapamond O familie mafiotă din Roma a lăsat un sicriu la ușa unei activiste

O familie mafiotă din Roma a lăsat un sicriu la ușa unei activiste

sicriu familie mafiota roma
Amenințările de acest fel fac parte din arsenalul de intimidare al familiilor mafiote. Sursa foto: Poliția municipală din Roma
de A.D.    |    27 Aug 2024   •   15:53

Familia mafiotă Casamonica care activează în Roma și în jurul acesteia, a fost acuzată că a lăsat, duminică, un sicriu negru  în fața casei unei activiste anti-mafia, a declarat poliția, citată de CNN.

Activista, Tiziana Ronzio, este președintele grupării anti-mafie Toripiubella, numită după cartierul Tor Bella Monaca unde au avut sediul membrii familiei Casamonica, până când clădirile folosite de acesștia au fost demolate în 2018 și 2019.

Poliția a găsit decorațiuni stralucitoare, inclusiv tigri de porțelan în mărime naturală, folosiți pentru a ascunde numerar, piscine încrustate cu diamante și căptușite cu cai aurii și tavane cu oglinzi aurite în multe dintre camerele clădirilor. Polițiștii au găsit, de asemenea, câteva tone de droguri, inclusiv heroină și cocaină. În 2022, doi membri ai familiei au fost condamnați pentru tentativa de a trafica șapte tone de cocaină din Columbia.

Ronzio a spus duminică după-amiază că a văzut sicriul și că oamenii i-au trimis fotografii cu el, dar că nu și-a dat seama imediat că este menit să fie o amenințare pentru ea.

În timp ce ea a numit amenințarea „prostească” și a spus că nu o va opri, ea a mai spus că aceasta a „destabilizat” grupul ei, care raportează în mod regulat membrii grupului pentru crime împotriva locuitorilor locali și adesea depune mărturie în instanță în numele lor.

„Nu îmi este frică, merg înainte”, a declarat Ronzio presei locale. „Sunt gesturi stupide care ne înfurie și mai mult și ne dorim să luptăm.”

Între timp, poliția de la Roma a declarat luni pentru CNN că sicriul este examinat pentru amprente. Toripiubella, grupul lui Ronzio, a declarat pentru CNN că nu vor face o declarație publică, deoarece ancheta este în desfășurare.

×
Subiecte în articol: mafia roma familii mafiote
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close