Antena 3 CNN Externe Mapamond O doctoriță din India a fost violată și ucisă. Medicii au intrat în grevă în semn de protest

O doctoriță din India a fost violată și ucisă. Medicii au intrat în grevă în semn de protest

GettyImages-1744107848
Violenţele sexuale împotriva femeilor sunt foarte răspândite în India, cu o medie de aproape 90 de violuri pe zi. Foto: Profimedia Images
de R.K.    |    12 Aug 2024   •   12:52

Medicii care lucrează în spitalele publice din India au întrerupt luni îngrijirile care nu reprezintă urgenţe „pentru o durată nedeterminată” pentru a protesta împotriva unei agresiuni şocante căreia i-a căzut victimă una dintre colegele lor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cadavrul femeii de 31 de ani a fost descoperit vineri, prezentând numeroase răni, în spitalul public în care lucra în oraşul Kolkata (fostul Calcutta), în statul Bengalul de Vest. Autopsia a confirmat că femeia a fost violată şi ucisă.

Potrivit media locale, poliţia a arestat un bărbat care lucra în acelaşi spital ca victima, oferind asistenţă oamenilor care aşteptau la cozi.

Această mişcare de protest a medicilor din instituţiile publice pentru a cere dreptate şi mai multă siguranţă la locul de muncă a început la Kolkata, răspândindu-se apoi în toată ţara.

Violenţele sexuale împotriva femeilor sunt foarte răspândite în India, cu o medie de aproape 90 de violuri pe zi semnalate în 2022 în această ţară cu 1,4 miliarde de locuitori.

O anchetă a Asociaţiei medicale indiene a subliniat, în plus, că 75% dintre medicii din India au fost confruntaţi cu violenţe.

×
Subiecte în articol: doctorita India viol medic grevă
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close