Antena 3 CNN Externe Mapamond Moștenitorul Hermès nu-i mai lasă 13 miliarde de dolari grădinarului său, așa cum promisese. Care este motivul

Moștenitorul Hermès nu-i mai lasă 13 miliarde de dolari grădinarului său, așa cum promisese. Care este motivul

Nicolas Puech mostenitor hermes
Moștenitorul Hermès nu-i mai lasă 13 miliarde de dolari grădinarului său / Sursa foto: Profimedia Images/ BERNARD BISSON/ JDD/ SIPA
de Roxana Mihăiescu    |    01 Aug 2024   •   07:00

Unul dintre descendenții fondatorului Hermès, celebrul brand de lux din Franța, care a surprins pe toată lumea atunci când a declarat că vrea să-i lase grădinarului averea sa de 13 miliarde de dolari, susține acum că există o „problemă” și că, de fapt, nu deține 5,7% din acțiunile  companiei.

Nicolas Puech, unul dintre moștenitorii imperiului Hermès, în vârstă de 81 de ani, a ținut prima pagină a ziarelor anul trecut, atunci când a anunțat că își va adopta fostul grădinar, în vârstă de 51 de ani, și îi va lăsa averea.

Acum, însă, Puech a declarat în fața unui tribunal elvețian că, de fapt, nu mai are o avere prea mare de împărțit, notează Fortune.

El susține că fostul său administrator de avere, Eric Freymond, a jucat un rol în dispariția averii sale, potrivit Bloomberg, însă un judecător a respins afirmațiile acestuia.

Miliardarul a afirmat că nu și-a dat seama că nu deținea acțiunile Hermès

Totodată, avocații lui Puech au declarat în instanță că acesta nu deține acțiunile în valoare de 13 miliarde de dolari ale companiei Hermès International SCA, care este controlată de familia sa și care are o avere totală de aproximativ 155 de miliarde de dolari.

O Curte de Apel din Genova, care s-a ocupat de acest caz, nu a găsit nicio dovadă că fostul său administrator de avere, Eric Freymond, ar fi gestionat greșit banii moștenitorului din a cincea generație.

De asemenea, tot în fața instanței, Puech a afirmat că nu și-a dat seama că nu deținea acțiunile Hermès, deoarece se baza pe Freymond pentru a primi extrasele bancare.

Necăsătorit și fără copii, Puech a decis să îi lase o bună parte din avere grădinarului de 51 de ani, care provine dintr-o familie modestă marocană.

Citește și

Pentru a-și proteja averea de taxele franceze, Nicolas Puech s-a stabilit în Elveția în 1999. El trăiește într-o casă situată în La Fouly (VS) sau în reşedinţa sa din sudul Spaniei.

Anul trecut, Puech i-a dat instrucțiuni unui avocat din Valais să „îi pună ordine în situația moștenirii”, după cum se indică într-o scrisoare din octombrie 2022. 

Grădinarul, un marocan în vârstă de 51 de ani, s-a căsătorit cu o femeie din Spania, care lucra la curățenie, și au împreună doi copii. 

De câțiva ani, Nicolas Puech îi descrie pe cei doi servitori drept „copiii”, „fiul adoptiv” și „nora”. 

 

 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close