Antena 3 CNN Externe Mapamond Miracol în Spania: Sfânta Tereza din Avila, conservată perfect la 442 de ani de la moartea sa. Trupul e securizat cu zece chei

Miracol în Spania: Sfânta Tereza din Avila, conservată perfect la 442 de ani de la moartea sa. Trupul e securizat cu zece chei

apertura-sepulcro-Santa-Teresa
Trupul Sfintei Tereza a fost găsit într-o stare de conservare remarcabilă. Foto: Diócesis de Ávila
de N.B.    |    12 Sep 2024   •   12:00

Sfânta Tereza din Avila a decedat în anul 1582, dar a fost recent deshumată dintr-o biserică din Spania, iar experții au fost uimiți să constate că trupul ei s-a conservat perfect și nu a suferit procesele obișnuite de descompunere. Aceasta este considerată drept unul dintre „miracolele lui Dumnezeu” și este venerată pentru contribuția sa majoră la doctrina bisericii.

Conform Newsweek Deshumarea a avut loc în Dioceza din Avila (Spania) sub supravegherea lui Marco Chiesa, postulatorul general al Ordinului carmelitelor.

Trupul sfintei a fost găsit într-o stare de conservare remarcabilă. Echipa de medici a comparat imagini ale rămășițelor din 1914, când a mai fost deshumată o dată, cu cele de acum și a observat că fața sfintei este încă „vizibilă în mod clar” și că trupul a rămas intact.

Trupul Sfintei Tereza a fost mutat într-o cameră securizată, unde o echipă formată din medici și oameni de știință îl va examina și va efectua radiografii. Probele recoltate vor fi trimise la un laborator din Italia, iar analiza acestora va dura câteva luni.

Ordinul a impus măsuri stricte de securitate, necesitând zece chei pentru accesul la rămășițele sfintei, trei dintre acestea fiind deținute de Ducele de Alba, alte trei de orașul Alba de Tormes, iar restul de către Părintele General al Carmeliților Desculți din Roma și Regele Spaniei.

Pe lângă studierea stării de conservare a trupului, cercetătorii au observat și o afecțiune numită „spini calcaroși” la picioarele sfintei, despre care se crede că sunt o dovadă a angajamentului ei religios.

Sfânta Tereza suferea și de alte probleme de sănătate, inclusiv convulsii, probleme stomacale, amețeli și pierderi de conștiință, pe care ea le-a descris în memoriile sale ca având legătură cu experiențele ei mistice.

Cercetările asupra rămășițelor sale sunt abia la început, iar echipa de specialiști speră să obțină informații valoroase despre sănătatea sfintei, dar și despre noi metode de conservare a relicvelor religioase în viitor.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close