Antena 3 CNN Externe Mapamond Cel mai bogat om din lume a pierdut o sumă uriaşă din avere şi s-a prăbuşit în topul miliardarilor

Cel mai bogat om din lume a pierdut o sumă uriaşă din avere şi s-a prăbuşit în topul miliardarilor

Bernard Arnault si o femeie
Arnault a fost mai mulţi ani în topul miliardarilor. Foto: Hepta
de Adrian Dumitru    |    25 Sep 2024   •   10:03

Câtă vreme nu voi fi cel mai bogat om din lume nu voi fi fericit cu adevărat”, spunea cândva Bernard Arnault, până nu demult aflat în topul miliardarilor cu o avere impresionantă. Fondator al conglomeratului LVMH, producător de obiecte de lux, Arnault a ajuns să ocupe doar locul cinci în topul miliardarilor după ce ani de zile a dominat clasamentul. Din cauza unei căderi a cotei sale pe bursă, Arnault a pierdut 54 de miliarde de dolari din averea sa.

Arnault gestionează zeci de branduri prestigioase de lux, precum Moet Hennessy, Louis Vuiton, Dior, Givenchy şi Fendi şi avea o avere de 231 de miliarde de dolari la sfârşitul lui martie, conform indicelului miliardarilor realizat de Bloomberg. Averea sa îl plasa, atunci, deasupra lui Elon Musk, Jeff Bezos şi Mark Zuckerberg.

Începând de luni, însă, Arnault are o avere estimată de 177 de miliarde şi este sub aceşti rivali. De-a lungul ultimului an acţiunile LMVH au scăzut cu 16% şi se tranzacţionează cu 132 de dolari per acţiune. Arnault deţine 48% din conglomerat.

De la începutul lui 2024, averea lui a scăzut cu 30 de miliarde, fapt ce îl face cel mai mare pierzător din lista miliardarilor în acest an.

În prima jumătate a lui 2024, LVMH a raportat o scădere modestă de venituri, însă cel mai rău au dus-o diviziile sale de vin şi băuturi tari.

Poate că e vorba de situaţia globală din prezent, fie ea geopolitică sau macroeconomică, faptul că oamenii nu au chef să se bucure şi să deschidă sticle de şampanie. Chiar nu ştiu, dar ideea este că vânzările noastre au scăderi mari”, spun Jean-Jacques Guoiny, şeful finanţelor companiei. Nu doar LVMH trece printr-o perioadă de scădere pe piaţa de astăzi, însă – şi alte branduri de lux raportează pierderi în acest an.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close