Antena 3 CNN Externe Mapamond Meng Meng, o femelă panda de la Zoo Berlin, a adus pe lume gemeni, pentru a doua oară: „Sunt îngrijiţi non-stop de mama lor”

Meng Meng, o femelă panda de la Zoo Berlin, a adus pe lume gemeni, pentru a doua oară: „Sunt îngrijiţi non-stop de mama lor”

BeFunky-collage - 2024-08-23T143120.603
O femelă panda de la Grădina zoologică din Berlin a adus pe lume pui gemeni, pentru a doua oară / sursă foto: Facebook-Zoo Berlin
de Roxana Mihăiescu    |    23 Aug 2024   •   14:33

Meng Meng, o femelă panda de la Grădina zoologică din Berlin, a adus pe lume, pentru a doua oară, pui gemeni. Aceștia vor petrece primele câteva luni în ţarcul panda şi nu vor putea fi văzuţi de vizitatori pentru moment, informează DPA, potrivit Agerpres.

Puii de panda au venit pe lume joi, la ora 13:03, respectiv 14:19 (11:03 şi 12:19 GMT), a anunţat grădina zoologică.

„Ambii pui se simt bine şi sunt îngrijiţi non-top cu dragoste de mama lor şi de experimentata echipă panda. Acum trebuie să le ţinem pumnii strânşi pentru primele zile, care sunt critice”, au transmis, vineri, reprezentanții grădinii zoologice.

Potrivit grădinii zoologice, puii cântăresc 169 de grame, respectiv 136 de grame şi au o lungime de circa 14 centimetri - de mărimea unui mic porcuşor de Guineea.

Aproape că nu au blană, nu văd şi nu aud şi sunt de culoare roz - vor căpăta ulterior blana lor distinctivă alb cu negru.

„Sunt uşurat că cei doi s-au născut sănătoşi”, a spus directorul şi veterinarul grădinii zoologice, Andreas Knieriem.

„Micuţii au o prezenţă energică, iar mama Meng Meng are grijă de puii ei'', a spus el, potrivit unui comunicat de presă. Meng Meng dă dovadă de adevărată „dragoste de ursoaică”, a mai spus el.

Meng Meng, care a mai fătat gemeni în august 2019, a fost inseminată artificial pe 26 martie 2024. La ecografia de pe 11 august au fost detectate două bătăi de inimă. Potrivit grădinii zoologice, perioada de gestaţie a durat 149 de zile.

Meng Meng şi puii vor petrece primele câteva luni în ţarcul panda şi nu vor putea fi văzuţi de vizitatori pentru moment.

Doi experţi ai renumitei bazei panda Chengdu din China colaborează cu echipa din Berlin. Meng Meng şi tatăl-panda, Jiao Qing, au sosit în Berlin în 2017 ca parte dintr-un acord de împrumut cu China. Primul set de gemeni născuţi la Berlin a fost trimis în China în 2023. 

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close