Antena 3 CNN Externe Mapamond Medic acuzat că a ucis un băiat pe care l-a operat urmărind tutoriale pe YouTube

Medic acuzat că a ucis un băiat pe care l-a operat urmărind tutoriale pe YouTube

chirurgi in sala de operatie
Un medic este acuzat că a provocat moartea unui copil de 15 ani pe care l-a operat urmărind un tutorial pe YouTube FOTO: Getty Images
de D.C.    |    10 Sep 2024   •   11:38

Un medic este acuzat că a provocat moartea unui copil de 15 ani pe care l-a operat de pietre la vezica biliară urmărind un tutorial de pe YouTube. Odată declanșată ancheta, a apărut și suspiciunea că medicul în cauză era fals și că nu avea studiile necesare.

Autoritățile din statul indian Bihar au lansat o anchetă în urma căreia trebuie să-l găsească pe bărbatul acuzat și să stabilească cum a ajuns să lucreze într-un spital în condițiile în care se presupune că nu avea studii.

Ajit Kumar Puri, care lucra ca medic la Spitalul Ganpati din Saran, statul Bihar din India, este acuzat că a provocat moartea unui adolescent pe care l-a operat fără a avea cunoștințele și abilitățile necesare, urmărind un tutorial pe YouTube, potrivit Hindustan Times

Familia băiatului susține că l-au dus pe acesta la spital săptămâna trecută, cu dureri abdominale puternice și vărsături. A fost internat și simptomele i s-au diminuat, dar doctorul Puri a decis că trebuie să-l opereze pentru a-i elimina un calcul biliar care îi provoca vărsăturile, făcând intervenția fără acordul familiei. După operație, starea băiatului s-a agravat brusc, iar Puri a decis că trebuie să fie transferat la alt spital. Însă pacientul a murit pe drum, iar medicul a fugit după ce i-a lăsat trupul pe treptele Spitalului Patna.

Rudele adolescentului spun că doctorul Ajit Kumar Puri a avut motive întemeiate să fugă, pentru că a fost văzut urmărind tutoriale pe YouTube despre cum să îndepărteze pietrele din vezica biliară în timpul operației. În același timp s-a aflat că Puri ar fi, de fapt, un medic fals, pentru că nu avea studiile necesare.

„Medicul Ajit Kumar Puri a spus că trebuie operat. El a făcut operația urmărind videoclipuri pe YouTube. Fiul meu a murit la scurt timp după intervenție”, a declarat tatăl băiatului pentru presa indiană.

După intervenție, băiatul de 15 ani trezit din anestezie a început să se plângă de dureri puternice. Starea lui s-a înrăutățit și a trebuit să fie resuscitat. În acest moment, Puri a decis să-l transfere pe adolescent la alt spital.

„Băiatul suferea. Când l-am întrebat pe doctor de ce îl doare, el ne-a repezit și ne-a întrebat dacă suntem medici”, a spus bunicul băiatului. „Mai târziu, seara, băiatul a încetat să mai respire. A fost resuscitat și dus spre spitalul Patna. A murit pe drum. A lăsat trupul băiatului pe scările spitalului și au fugit”, a mai spus bunicul copilului.

O plângere împotriva doctorului Puri a fost depusă de poliție, iar autoritățile așteaptă rezultatele autopsiei. Între timp, medicul fugar nu este găsit nicăieri, ceea ce întărește suspiciunea că acesta nu era calificat.

Medicii falși nu sunt tocmai neobișnuiți în India. La începutul acestui an, un bărbat a fost descoperit practicând medicina în Mumbai folosind diploma soției sale. În urmă cu câțiva ani, un bărbat a reușit să lucreze în 16 spitale private dându-se drept medic.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close