Antena 3 CNN Externe Mapamond Managerii Tesla s-au dus să îi verifice acasă pe angajații bolnavi, iar aceștia au chemat poliția sau le-au închis ușa-n nas

Managerii Tesla s-au dus să îi verifice acasă pe angajații bolnavi, iar aceștia au chemat poliția sau le-au închis ușa-n nas

barbat la birou cu durere de spate
Managerii Tesla s-au dus să îi verifice acasă pe angajații bolnavi. FOTO Getty Images
de G.M.    |    30 Sep 2024   •   08:45

Unii angajați Tesla au fost vizitați acasă de manageri în timp ce erau bolnavi, scrie ziarul german Handelsblatt, care citează un raport intern. Potrivit sursei citate, atunci când au primit astfel de vizite, unii muncitori au amenințat că vor chema poliția, iar alții le-au trântit ușa în nas managerilor, scrie Business Insider.

Informația a apărut într-un moment în care rata angajaților de la Gigafactory de la Tesla din Berlin, care au spus că sunt bolnavi, a crescut la 17% în august - de peste trei ori media pe anul trecut pentru industria auto germană.

Dirk Schulze, un lider sindical al angajaților din metalurgie, a declarat pentru Bloomberg că vizitele la domiciliu sunt „absurde”. El a adăugat că angajații Tesla reclamă „condiții de muncă extenuante” și muncă suplimentară.

Elon Musk a spus că va investiga raportul. „Sună nebunesc”, i-a răspuns Musk utilizatorului X Alex Tourville, care a postat un rezumat al raportului prezentat de Handelsblatt.

În ianuarie, Musk i-a avertizat pe lucrătorii Tesla să se pregătească pentru un volum de lucru crescut.

Un fost angajat de la fabrica Tesla din Fremont, California, a declarat pentru The Verge că angajații dormeau pe podea după ce munceau în ture de câte 12 ore.

Nu este prima dată când Musk este nemulțumit de absențele angajaților.  

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close