Antena 3 CNN Externe Mapamond "Magicianul informaticii", arestat în Italia. A intrat în sistemele Ministerului de Justiţie şi a furat mii de dosare importante

"Magicianul informaticii", arestat în Italia. A intrat în sistemele Ministerului de Justiţie şi a furat mii de dosare importante

barbat cu fata acoperita si gluga in cap care lucreaza la calculator
Hackerul arestat în Italia era angajat IT şi avea cel puțin cinci identități acoperite. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    03 Oct 2024   •   10:28

A fost arestat în Italia un adevărat magician informatic şi hackerul cel mai căutat din Peninsulă după ce a reuşit să intre în repetate rânduri în sistemele informatice ale Ministerului Justiţiei italian. Ancheta a durat mai mulţi ani şi a implicat diverse parchete.

Are 24 de ani, este originar din Sicilia şi a reuşit să acceseze mai multe dosare secrete ale unor investigaţii importante. A intrat de mai multe ori în sistemele informatice ale Ministerului Justiției, ale fiscului și ale altor companii importante. A luat mii de date, dosare și informații. De asemenea, a încercat să forțeze adresele de emai ale mai multor magistrați. 

Hackerul era angajat IT şi avea cel puțin cinci identități acoperite. Procurorii de la Napoli au declarat pentru Rainews că tânărul este "un vrăjitor IT, a creat o bază de date de mii de fișiere". A accesat fişiere mai ales din domeniul său în încercarea de a înțelege dacă era cercetat. Pe de altă parte a creat o bază de date pentru mii de dosare ale crimei organizate, de aceea procurorii de caz iau în calcul că acesta a acţionat pentru comision fiind contactat şi angajat de diverse reţele infracţionale. 

Hackerul de 24 de ani a reuşit să fure informaţii şi dosare în fază de cercetare, dar a reuşit să pună mâna şi pe sume importante în bitcoin, anchetatorii au pus sub sechestru o sumă echivalentă cu 2 milioane de euro. 

Deşi tânărul a fost arestat preventiv, ancheta este în plină desfăşurare pentru că autorităţile trebuie să studieze şi să analizeze mii de documente în căutarea complicilor. În acest caz complex alte trei persoane sunt cercetate până în acest moment.

×
Subiecte în articol: haker Italia dosare bitcoin
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close