Antena 3 CNN Mediu Leii de mare au invadat o plajă din California. Oamenii au interzis, dar ei vin să vadă spectacolul naturii

Leii de mare au invadat o plajă din California. Oamenii au interzis, dar ei vin să vadă spectacolul naturii

Milena Niță
1 minut de citit Publicat la 10:01 23 Aug 2024 Modificat la 10:01 23 Aug 2024
lei de mare GettyImages
Deşi zona a fost delimitată cu bandă de avertizare, oamenii vin în continuare să fotografieze leii de mare. Sursa foto: Justin Sullivan/Getty Images

Sute de lei de mare au invadat plaja San Carlos din oraşul Monterey, California, determinând autorităţile să interzică accesul oamenilor în zonă, informează vineri Reuters, potrivit agerpres.ro.

Deşi zona a fost delimitată cu bandă de avertizare, oamenii vin în continuare pentru a admira spectacolul naturii, fotografiind leii de mare care se odihnesc pe nisip şi se joacă în apă.

Prezenţa leilor de mare pe anumite plaje de pe coasta californiană nu este un fenomen rar, însă rezidenţii spun că nu au mai văzut niciodată atât de multe mamifere marine în Monterey.

Lisa Uttal, biolog marin în cadrul Sanctuarului Marin din golful Monterey, a spus că nu se cunosc exact motivele pentru care leii de mare aleg plaja San Carlos, însă e posibil să fie atraşi de diversitatea surselor de hrană ale acestui ecosistem. Se pare că toate exemplarele strânse pe plajă sunt masculi, a spus ea.

„Migrează aici din Ventura şi din Channel Islands... Sunt incredibil de mobili. 

De obicei sunt în căutarea hranei şi, întrucât Sanctuarul Marin din golful Monterey este atât de productiv aici, productivitatea este cu adevărat ridicată”, a spus Uttal.

Potrivit estimărilor, animalele ar putea rămâne pe plaja San Carlos pentru trei-patru săptămâni, a spus Uttal.

Marge Brigadier, voluntară în cadrul Sanctuarului Marin, a spus că leii de mare sunt protejaţi prin Legea privind protecţia mamiferelor marine din 1972, care le interzice oamenilor să intervină în comportamentul leilor de mare. Potrivit acestei legi, oamenii nu au voie să se apropie prea mult de animale sau să le forţeze să plece.

„­Oamenii trebuie să se gândească cum s-ar simţi ei dacă în timp ce s-ar odihni pe paturile lor făcându-şi siesta, ceva mare ar tot veni ca să-i alunge din casă”, a spus Brigadier.

 

 

 

×
x close