Antena 3 CNN Externe Mapamond La 71 de ani, o pensionară plănuiește să se mute în altă țară ca să îi ajungă banii: Aș trăi un pic mai bine și un pic mai mult

La 71 de ani, o pensionară plănuiește să se mute în altă țară ca să îi ajungă banii: Aș trăi un pic mai bine și un pic mai mult

o femeie in varsta pensionara se uita pe facturi
O pensionară din SUA face planuri să se mute în altă țară, pentru a face față cheltuielilor. FOTO: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2024   •   11:40

O pensionară de 71 de ani din SUA face planuri să se mute în altă țară, pentru a face față cheltuielilor. Ea spune că trăiește cu 2700 de dolari pe lună și că banii abia îi ajung, scrie Insider.

Dee a fost profesor și s-a pensionat acum șase ani. Între timp a cheltuit 25.000 de dolari pentru a cumpăra o casă în Georgia. Femeia a declarat că nu a putut economisi mai mult pentru că și-a crescut copiii singură și că ani de zile a lucrat ca secretară și a câștigat puțin.

Abia în ultimii 10 ani înainte de pensie a putut pune într-un cont de pensii 112.000 de dolari. După ce s-a pensionat, a mai avut câteva locuri de muncă la distanță pentru a-și putea plăti facturile.

Dee a spus că vrea să se mute în străinătate pentru un cost al vieții mai mic. "Mă gândesc să mă mut din țară. Se întâmplă atât de multe din punct de vedere politic și costul vieții este scandalos. Probabil că acesta va fi următorul plan pentru anii de pensie de acum înainte", a spus Dee.

Înainte de pensionare, femeia spune că abia s-a descurcat de la lună la lună cu cheltuielile pentru ea și copii.  „Întotdeauna am încercat să pun puțin deoparte, așa că am avut de unde lua 40 – 50 de dolari, dar nimic mai substanțial care să mă ajute pe viitor", a afirmat ea.

În prezent, Dee primește aproximativ 1.700 de dolari pe lună de la asigurările sociale și o pensie de 1.000 de dolari. „Trăiesc cu aproximativ 2.700 de dolari pe lună și mă rog ca mașina și casa să nu se strice și să reziste”, a spus ea.

Wall Street Journal a raportat că persoanele cu vârste cuprinse între 55 și 64 de ani au sub 89.000 de dolari în economii pentru pensionare, în timp ce bărbații singuri din aceeași categorie de vârstă au puțin sub 137.000 de dolari.

Aproximativ un sfert dintre pensionari se bazează pe ajutorul social, iar asta îi îngrijorează și pe viitorii pensionari, nu doar pe cei actuali.

Dee nu e singura pensionară care vrea să se mute din SUA. În prezent, se gândește la America Centrală. „Mi-aș permite să trăiesc puțin mai mult, puțin mai bine, venitul meu mi-ar ajunge mai mult”, a spus ea.

Dee a luat în calcul încă din 2016 să se mute din țară, dar și-a schimbat planurile după ce a fost diagnosticată cu cancer. A făcut chimioterapie, iar apoi a încercat să își cumpere o casă la preț mai accesibil.

Acum face iar planuri să plece din țară, deoarece spune că e îngrozită de tot ce se întâmplă pe plan politic, de violențe și ură. „Sunt îngrozită. Văd peste tot regres, ură, violență. La vârsta asta, este atât de stresant să mă uit la știri, este atât de stresant că nu vreau să văd asta în următorii ani”, afirmă ea.

 

×
Subiecte în articol: pensie pensionar economii SUA
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close