Antena 3 CNN Externe Mapamond Jaf ca-n filme în Italia. În doar cinci minute, trei hoți au furat dintr-un magazin bijuterii și ceasuri de lux. Ce bănuiesc polițiștii

Jaf ca-n filme în Italia. În doar cinci minute, trei hoți au furat dintr-un magazin bijuterii și ceasuri de lux. Ce bănuiesc polițiștii

Vitrina sparta cu mai mute coliere ?i bijuterii
Cei trei hoţi au scos pistoalele dintr-o pungă aşezată pe tejghea şi i-au ameninţat pe cei prezenţi cu armele. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    07 Oct 2024   •   12:11

Jaf în doar 5 minute la un magazin de bijuterii de la Perugia. Hoţii au fugit cu bijuterii şi ceasuri scumpe.

Pare o scenă de film, dar s-a petrecut cu adevărat la Perugia în Italia: doi bărbați, unul de șaizeci de ani și unul mai tânăr s-au dat drept clienți obișnuiți la magazinul de bijuterii din centrul orașului.

Conform Rainews, cei doi hoţi, îmbrăcați elegant şi vorbind fluent italiană au cerut să vadă niște ceasuri de firmă, cel mai în vârstă aparent interesat să-i facă tânărului, care îl însoţea, un cadou important. În interiorul magazinului se aflau cei doi proprietari și trei angajați, plus un alt client deja servit și care era pe punctul de a pleca. Un treilea bărbat, în vârstă de patruzeci de ani, a intrat în magazin şi s-a alăturat celorlalţi doi.

Cei trei hoţi au scos pistoalele dintr-o pungă aşezată pe tejghea şi i-au ameninţat pe cei prezenţi cu armele. Proprietarii nu au ştiut dacă respectivele arme sunt sau nu adevărate, aşa că s-au conformat cererilor celor trei bărbaţi. 

După amenințări hoţii au umplut aceeași geantă cu bijuterii, dar fără grabă și nu la întâmplare, de parcă știau deja dinainte ce vor să ia. De exemplu, au deschis vitrina care conținea un colier scump, lăsând în urmă alte obiecte valoroase. Totul în doar câteva minute, fără să rănească pe nimeni, apoi s-au făcut nevăzuţi. Faptul că cei trei hoţi nu au luat obiecte la întâmplare, le-a arătat anchetatorilor că este vorba despre nişte profesionişti. Cei trei bărbaţi şi-au pierdut urmele pe străduţele oraşului profitând şi de aglomeraţia provocată de turişti.

La faţa locului au sosit imediat carabinierii care au prelevat probe şi vizionează imaginile de pe camerele de supraveghere în speranţa că vor găsi indicii care să ducă la identificarea celor trei hoţi. Din primele cercetări valoarea obiectelor furate s-ar ridica la 100.000 de euro, dar autorităţile sunt convinse că valoarea bunurilor este mult mai mare. 

×
Subiecte în articol: jaf magazin bijuterii Italia
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close