Antena 3 CNN Meteo Italia se pregătește pentru "cele mai toride zile" și temperaturi record. Vor fi de două ori mai multe orașe cu cod roșu și portocaliu

Italia se pregătește pentru "cele mai toride zile" și temperaturi record. Vor fi de două ori mai multe orașe cu cod roșu și portocaliu

persoane cu umbrela la coada la apa in roma
Italia urmează să înregistreze temperaturi ridicate record. FOTO: Profimedia Images
de Georgiana Marina    |    07 Aug 2024   •   12:51

Italia urmează să înregistreze temperaturi ridicate record într-o vară a anului 2024 care a fost deja marcată de mai multe valuri severe de căldură.

Site-ul de date meteorologice Il Meteo a anunţat marţi că zilele următoare vor fi "cele mai toride ale verii" din acest an, cu temperaturi de până la 43 de grade Celsius în zonele cele mai sudice ale ţării. Chiar şi în nordul Italiei, Il Meteo se aşteaptă la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, informează Xinhua, citată de Agerpres.

"După un scurt răgaz weekendul trecut, curenţii meteorologici africani au revenit, mai puternici ca niciodată şi gata să dezlănţuie temperaturi ridicate în întreaga ţară", a anunţat Il Meteo.

Începând de marţi, Ministerul italian al Sănătăţii a declarat că doar cinci dintre cele mai mari 27 de oraşe ale ţării se vor afla sub incidenţa unui "cod portocaliu", ceea ce înseamnă că cele mai fierbinţi părţi ale zilei prezintă un risc pentru sănătatea persoanelor în vârstă sau a celor cu o sănătate precară.

Până joi, numărul oraşelor italiene aflate sub incidenţa unui "cod portocaliu" sau a unui "cod roşu" se va dubla (un "cod roşu" înseamnă că există riscuri pentru sănătate chiar şi pentru persoanele tinere şi sănătoase).

Însă datele ministerului permit emiterea acestor coduri doar pentru două zile, ceea ce înseamnă că ele nu reflectă situaţia din weekendul viitor, când meteorologii italieni se aşteaptă să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi.
2024 este cel de-al treilea an consecutiv în care Italia se confruntă cu impactul perioadelor lungi şi secetoase din întreaga ţară.

Deşi în acest an nu s-au înregistrat temperaturile record stabilite anul trecut, valurile de căldură au început să se manifeste mai devreme, iar primele temperaturi ridicate au fost înregistrate chiar înainte ca vara propriu-zisă să înceapă. 

×
Subiecte în articol: Italia canicula temperaturi record
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close