Antena 3 CNN Externe Mapamond În Portugalia explodează casele cuprinse de incendii. Este risc ridicat ca flăcările să se extindă

În Portugalia explodează casele cuprinse de incendii. Este risc ridicat ca flăcările să se extindă

casa in flacari
Sunt explozii puternice în Portugalia în casele cuprinse de incendiile de vegetaţie care mistuie ţara.FOTO captură video X AccuWeather
de G.M.    |    19 Sep 2024   •   13:13

Sunt explozii puternice în Portugalia în casele cuprinse de incendiile de vegetaţie care mistuie ţara. Starea de alertă a fost prelungită în toată zona continentală, unde riscul de extindere a flăcărilor rămâne extrem de ridicat. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Portugalia că autorităţile din această ţară au prelungit starea de alertă pe întreg teritoriul continental până joi, în contextul riscului major de producere a unor incendii de vegetaţie.

Șapte oameni au murit și peste 50 au fost răniți în incendiile care au devastat centrul și nordul Portugaliei. Trei pompieri au murit marți, după ce mașina în care erau a fost cuprinsă de flăcări.

Peste 1.000 de pompieri au acționat luni seara pentru a controla patru incendii în apropierea orașelor Nelas și Aveiro, la sud de Porto. La televiziune au fost arătate imagini cu localnici aruncând găleți de apă asupra flăcărilor care avansează rapid.

 

×
Subiecte în articol: Portugalia incendii explozii
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close