Antena 3 CNN Externe Mapamond Hackerii au lovit website-ul Lego. Criptomoneda falsă prin care se urmărea furtul de bani

Hackerii au lovit website-ul Lego. Criptomoneda falsă prin care se urmărea furtul de bani

hacker atac cibernetic
Hackeri se folosesc de metode inovative. Sursa foto: Getty Images
de M.P.    |    07 Oct 2024   •   17:38

Cumpărătorii au observat bannere pe magazinul online LEGO care promovează token-uri LEGO. Este vorba despre încă o înșelătorie criptografică.

Târziu în seara zilei de 4 octombrie, fanii LEGO de pe Reddit au început să observe că magazinul oficial LEGO promova o monedă LEGO nou lansată. Au apărut imediat suspiciuni că escrocii vizează compania daneză.

Aceste tipuri de escrocherii redirecționează de obicei utilizatorii către site-uri web menite să le fure fondurile.

Un anunț era plasat pe un banner de pe pagina principală și îi îndemna pe vizitatori să cumpere pentru a „debloca recompense secrete”. Un link ducea către o piață externă unde pot fi achiziționate jetoane folosind criptomoneda ETH.

Compania s-a asigurat că bannerul a fost eliminat rapid. „Niciun cont de utilizator nu a fost compromis, iar clienții pot continua cumpărăturile ca de obicei. Cauza a fost identificată, iar noi implementăm măsuri pentru a preveni repetarea acestui lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Deturnarea conturilor online ale unor mărci cunoscute pentru a promova escrocherii criptografice a crescut în ultima vreme. În urmă cu doar două săptămâni, contul OpenAI de pe X a fost compromis pentru a promova o „nouă criptomonedă”, direcționând spectatorii către un link malițios.

Contul OpenAINewsroom a scris: „Suntem foarte fericiți să anunțăm $OPEANAI, token-ul care face legătura între inteligența artificială și tehnologia blockchain”. Postarea a fost ulterior ștearsă. A fost a patra oară când un cont X afiliat OpenAI a fost piratat pentru a promova jetoane OpenAI false.

Contul X al cercetătorului OpenAI Jason Wei a fost piratat la 22 septembrie, după incidente similare în care au fost implicați cercetătorul șef al OpenAI Jakub Pachocki în iunie 2024 și ofițerul șef pentru tehnologie Mira Murati în iunie 2023.

×
Subiecte în articol: Lego hacker
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close