Antena 3 CNN Externe Mapamond Frații Menendez ar putea ieși din închisoare, după ce Netflix a lansat un serial despre ei. Au apărut noi probe la dosar

Frații Menendez ar putea ieși din închisoare, după ce Netflix a lansat un serial despre ei. Au apărut noi probe la dosar

fratii menendez
Frații Menendez ar putea fi eliberați din închisoare, chiar luna viitoare, la 35 de ani de când și-au ucis ambii părinți. Foto: Profimedia Images
de Alina Vornicu    |    04 Oct 2024   •   22:55

Frații Menendez ar putea fi eliberați din închisoare, chiar luna viitoare, la 35 de ani de când și-au ucis ambii părinți în vila lor luxoasă din Beverly Hills. Procurorul districtului Los Angeles a anunțat într-o conferință urmărită din spatele gratiilor de cei doi frați asasini că are "o obligație morală și etică" de a revizui noile probe care ar demonstra că ambii au fost abuzați sexual de tatăl lor. Întâmplător sau nu, noile audieri au fost stabilite după ce Netflix a lansat un serial despre crimele și cele două procese din anii '90 ale fraților Menendez.

Noile probe ar demonstra că Lyle și Erik Menendez nu au mințit atunci când au susținut că tatăl lor i-a abuzat sexual ani în șir și că, de fapt, frații și-au împușcat mortal părinții într-un act de legitimă apărare. Mai ales că, spun frații criminali, mama lor ar fi știut ororile la care copiii săi erau supuși încă de la vârsta de 6 ani.

Printre noile probe, ce ar putea duce la un nou proces sau chiar la schimbarea directă a încadrării, deci la eliberarea celor doi, se numără acuzația lansată de un fost membru al trupei Menudo, care susține că a fost drogat și violat de Jose Menendez, tatăl celor doi frați condamnați în 1996 la închisoare pe viață.

Întâmplător sau nu, noile audieri au fost stabilite după ce Netflix a lansat un serial despre crimele și cele două procese din anii '90 ale fraților Menendez.

Serialul, cel mai urmărit pe Netflix, la ora actuală, a stârnit un nou val de simpatie pentru cei doi. Inclusiv Kim Kardashian cere ca Lyle și Erik Menendez să fie eliberați.

George Gascon, procurorul districtului Los Angeles: Știu că este un caz care stârnește un interes uriaș la nivel național. Mai ales de când a fost lansat documentarul Netflix, primim foarte multe telefoane.

Noua audiere în cazul fraților Menendez a fost stabilită pentru data de 29 noiembrie.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close