Antena 3 CNN Externe Mapamond Filmul despre liderul Cosa Nostra, refuzat în oraşul natal sicilian. Singurul cinematograf din oraş a anunţat că nu-l va difuza

Filmul despre liderul Cosa Nostra, refuzat în oraşul natal sicilian. Singurul cinematograf din oraş a anunţat că nu-l va difuza

Denaro
Messina Denaro a fost capturat după 30 de ani. Sursa foto: Hepta
27 Sep 2024   •   18:22

Proprietarul singurului cinematograf din Castelvetrano, orașul natal sicilian al celebrului șef al mafiei Cosa Nostra Matteo Messina Denaro, a refuzat să proiecteze un film bazat pe viața acestuia.

Denaro a murit de cancer în septembrie anul trecut, la nouă luni după ce a fost arestat după 30 de ani de fugă, confrom TheGuardian.

Filmul  ficționalizat, Sicilian Letters, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția și va fi lansat în cinematografele italiene la 10 octombrie.

Salvatore Vaccarino, proprietarul cinematografului Marconi din Castelvetrano, a refuzat să găzduiască o avanpremieră și să proiecteze filmul, a relatat Giornale di Sicilia. „Nu mă interesează, nu mă privește”, a declarat Vaccarino pentru ziar.

El este fiul regretatului fost primar Antonio Vaccarino, care a fost condamnat pentru trafic de droguri în anii 1990 și este cunoscut pentru faptul că a corespondat cu Denaro în numele serviciilor secrete italiene, care încercau să îl captureze. Sicilian Letters se bazează pe această corespondență.

Agenția de știri Ansa a citat surse care au declarat că unul dintre motivele pentru care Vaccarino nu a prezentat filmul ar putea fi referirea la tatăl său. Alții au spus că simpatia pentru Denaro este profundă în Castelvetrano, iar filmul îl prezintă într-o lumină negativă.

Giovanni Lentini, primarul din Castelvetrano, a declarat că va încerca să îl convingă pe Vaccarino să difuzeze filmul „astfel încât cetățenii să aibă șansa să îl vadă”.

Denaro a fost unul dintre cei mai căutați oameni din Italia până la capturarea sa într-o clinică din Palermo, unde urma un tratament pentru cancer, în ianuarie 2023.

El a fost condamnat la închisoare pe viață în 2002 pentru infracțiuni precum implicarea în asasinarea în 1992 a procurorilor antimafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close