Antena 3 CNN Externe Mapamond Elicopterul care s-a prăbușit pe un hotel din Australia fusese furat de pilot, după o petrecere

Elicopterul care s-a prăbușit pe un hotel din Australia fusese furat de pilot, după o petrecere

elicopter prabusit hotel australia 12 august 2024
Elicopter prăbușit pe acoperişul unui hotel Hilton din Australia. Sursa foto: Profimedia Images/ ABC/ AFPTV
de Mia Lungu    |    13 Aug 2024   •   13:12

Ancheta declanșată luni, după accidentul aviatic din Australia, dezvăluie detalii șocante. Pilotul care a murit după ce s-a prăbușit cu elicopterul pe hotelul Hilton din Cairns furase aparatul de zbor după o petrecere cu colegii de serviciu.

Elicopterul aparținea agenției de turism Nautilus Aviation, cu sediul în Queensland, care a declarat că angajatul său sărbătorise la o petrecere privată cu colegii, cu câteva ore înainte de accident.

Nautilus a adăugat că persoana era autorizată să piloteze elicoptere în Noua Zeelandă, dar nu pilotase niciodată în Australia.

Pilotul a murit în accident, în timp ce doi oaspeți ai hotelului au fost transportați la spital în stare stabilă.

Într-o declarație pentru BBC, Nautilus a declarat că persoana fusese recent promovată la un "post de personal la sol" la o altă bază a companiei. Duminică seară, acesta s-a alăturat colegilor săi la o petrecere privată, la care au participat și piloți care nu erau de serviciu.

Nautilus a precizat că acesta "nu a fost un eveniment de serviciu și a fost coordonat de prieteni". Compania a adăugat că individul a obținut ulterior "acces neautorizat la hangarul nostru de elicoptere".

„S-a întors și a lovit clădirea”

Elicopterul a lovit hotelul DoubleTree by Hilton din orașul Cairns, din nordul statului Queensland, în jurul orei locale 01:50 luni (16:50 BST duminică), provocând un incendiu și forțând evacuarea a aproximativ 400 de oaspeți.

Autoritățile spun că singurul ocupant al elicopterului a murit la fața locului, iar doi oaspeți ai hotelului - un bărbat în vârstă de 80 de ani și o femeie în vârstă de 70 de ani - au fost duși la spital în stare stabilă.

Amanda Kay, care era cazată în hotelul de pe esplanada principală din Cairns, a descris faptul că a văzut un elicopter care zbura "foarte jos", fără lumini, pe vreme ploioasă. "S-a întors și a lovit clădirea", a spus ea, adăugând că aeronava "a explodat".

Un alt trecător a declarat că a văzut elicopterul zburând pe lângă hotel de două ori în momentele dinaintea coliziunii.

"Băiete, elicopterul acela zbura repede. De necrezut", a spus o femeie, într-o înregistrare video care arată urmările incendiare ale accidentului. "A scăpat de sub control, chestia aia".

Două dintre palele rotorului elicopterului s-au desprins în urma impactului, aterizând pe esplanadă și în piscina hotelului, potrivit Serviciului de Ambulanță din Queensland

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close