Antena 3 CNN High Tech După ce l-a numit „Darth Vader”, Elon Musk îl atacă iar pe judecătorul care vrea să suspende X în Brazilia: „Un dictator malefic”

După ce l-a numit „Darth Vader”, Elon Musk îl atacă iar pe judecătorul care vrea să suspende X în Brazilia: „Un dictator malefic”

elon musk
Elon Musk, proprietarul rețelei X, fosta Twitter. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    30 Aug 2024   •   11:43

Elon Musk și-a intensificat atacurile online la adresa unui judecător de la Curtea Supremă care amenința cu suspendarea platformei de social media X în Brazilia, numindu-l „un dictator malefic” în cadrul unei dispute continue între cei doi, potrivit CNN.

Judecătorul Alexandre de Moraes a amenințat că va suspenda X dacă Musk nu numește un nou reprezentant legal al companiei în Brazilia și nu achită amenzile zilnice restante în termen de 24 de ore.

„Alexandre de Moraes este un dictator malefic care se preface în judecător”, a scris cea mai bogată persoană din lume pe X.

Musk, care l-a numit anterior pe de Moraes „Darth Vader”, a retransmis pe Twitter o declarație a echipei de afaceri guvernamentale globale a X în care se afirmă că va publica „cererile ilegale ale judecătorului și toate documentele judiciare aferente” în zilele următoare.

Brazilia este o piață importantă pentru platformele social media. Aproximativ 40 de milioane de brazilieni, sau aproximativ 18% din populație, accesează X cel puțin o dată pe lună, conform Associated Press.

Discuțiile urâte marchează cea mai recentă salvă de replici în disputa dintre Musk și de Moraes, care se axează pe argumente privind libertatea de exprimare și presupusa dezinformare.

X a anunțat la începutul acestei luni că își va închide operațiunile și își va concedia personalul din Brazilia din cauza a ceea ce a numit „ordine de cenzură” din partea judecătorului.

De Moraes a ordonat companiei de social media să blocheze mai multe conturi X despre care a spus că răspândesc dezinformări.

Cea mai recentă declarație, care a fost semnată de de Moraes, a fost, de asemenea, distribuită pe contul oficial X al Curții Supreme, etichetându-l atât pe Musk, cât și pe contul Global Government Affairs al X.

Declarația Curții Supreme a fost postată miercuri în jurul orei 20.30, ora locală, Musk având timp până joi seara, ora locală, să răspundă.

×
Citește mai multe din High Tech
» Vezi toate știrile din High Tech
Cele mai noi știri
Parteneri
x close