Antena 3 CNN Externe Mapamond „Două sau trei clădiri sunt în flăcări": Al doilea incendiu la o şcoală din Kenya, în doar două zile. Sunt raportate victime

„Două sau trei clădiri sunt în flăcări": Al doilea incendiu la o şcoală din Kenya, în doar două zile. Sunt raportate victime

pompier kenya incendiu
Pompier din Kenya la stingerea unui incendiu, imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    07 Sep 2024   •   23:05

Pompierii au intervenit sâmbătă pentru a stinge un incendiu declanşat la o şcoală de fete din Isiolo, în centrul Kenyei, a declarat un oficial local, la doar doua zile după un alt incendiu în care au fost ucişi 21 de băieţi şi zeci sunt daţi dispăruţi la Academia Hillside Endarasha din comitatul Nyeri, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Aproximativ două sau trei clădiri sunt în flăcări" la liceul de fete din Isiolo, a declarat pentru AFP Hussein Salesale, manager de comunicare pentru comitatul Isiolo.

"Sunt răniţi, dar nu putem confirma cifra exactă pentru acest moment", a adăugat el.

Liceul de fete Isiolo se află la aproximativ 140 de kilometri nord-est de Academia Hillside Endarasha, unde un incendiu a distrus joi seara un cămin în care dormeau peste 150 de băieţi.

Crucea Roşie din Kenya, care a ajutat elevii şi familiile salvate la Endarasha, a declarat că o "alertă de incendiu" a fost semnalată la liceul de fete din Isiolo.

"Au fost activate echipe de salvare", a precizat organizaţia, fără a da alte detalii.

În Kenya şi în toată Africa de Est au mai avut incendii în şcoli. Cel mai recent, nouă eleve au murit în 2016 într-un incendiu la un liceu pentru fete în Kibera, cel mai mare cartier sărac din Nairobi.

×
Subiecte în articol: incendiu școală Kenya victime raniti
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close