Antena 3 CNN Externe Mapamond Medici oncologi, o fetiță de 3 ani și o avocată specializată în procese cu companii aeriene, printre pasagerii din avionul prăbușit

Medici oncologi, o fetiță de 3 ani și o avocată specializată în procese cu companii aeriene, printre pasagerii din avionul prăbușit

avion prabusit sao paolo brazilia
Rămășițele avionului prăbușit în Sao Paolo, Brazilia. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    11 Aug 2024   •   18:31

Pe măsură ce continuă investigațiile privind accidentul aviatic din Brazilia, soldat cu moartea a 62 de persoane, au apărut mai multe detalii despre victimele din avionul prăbușit în Sao Paolo vineri, transmite BBC.

Printre persoanele decedate se numără medici oncologi, un copil în vârstă de trei ani, un avocat specializat în procese împotriva companiilor aeriene, precum și o familie din Venezuela care călătoarea împreună cu câinele, a raportat presa locală, citată de BBC.

Toate cadavrele au fost recuperate de la locul accidentului aviatic de vineri din statul São Paulo.

Avionul bimotor turbopropulsor zbura de la Cascavel, în statul Paraná din sud, către aeroportul Guarulhos din orașul São Paulo, când s-a prăbușit vineri în orașul Vinhedo.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată un avion care coboară vertical, în spirală, pe măsură ce cade. Aeronava s-a prăbușit într-o zonă rezidențială, dar nimeni de la sol nu a fost rănit. Oficialii au declarat că a fost avariată doar o casă dintr-un complex de apartamente din zonă.

Doi medici de la Spitalul de Cancer Uopeccan din Cascavel, Mariana Belim și Ariane Risso, se aflau printre pasagerii care au murit. Acestea se numărau printre cei opt medici care urmau să participe la o conferință medicală.

Liz Ibba dos Santos, în vârstă de trei ani, cea mai tânără victimă a accidentului aviatic, călătorea cu tatăl ei, Rafael Fernando dos Santos. Mama ei, jurnalista Adriana Ibba, nu se afla în avion.

Un băiețel a murit în accidentul aviatic din Brazilia, împreună cu mama, bunica și câinele familiei

Printre victime s-a numărat și o familie care se întorcea în țara natală, Venezuela, după ce visul de a avea o viață nouă în Brazilia a fost zădărnicit. Josgleidys Gonzalez călătorea împreună cu mama sa, Maria Gladys Parra Holguin, și cu fiul ei mic, Joslan Perez.

Potrivit unui prieten de familie care a scris pe rețelele de socializare, cei trei au părăsit dificultățile economice din Venezuela și s-au mutat la Cascavel, dar nu au reușit să rezolve problema documentelor lui Joslan, care s-a născut în Venezuela, dar a crescut în Brazilia. Ca urmare, se întorceau în țara lor natală. Planul lor era să schimbe avionul în São Paulo și să zboare spre nordul Braziliei, înainte de a-și încheia călătoria cu autobuzul.

Câinele lor, Luna, s-a urcat în avion cu ei, deoarece mama lui Joslan nu putea suporta să îl vadă separat de animalul lor de companie, a declarat prietenul familiei. Familia a vaccinat câinele, așa cum a cerut compania aeriană.

O avocată specializată în procese contra companiilor aeriene se afla printre pasagerii avionului prăbușit în Sao Paolo

Printre morți se numără și o avocată, Laiana Vasatta, care lucra ca judecător laic la Curtea de Justiție din Paraná și reprezenta, de asemenea, clienți în procese împotriva companiilor aeriene.

Ea a postat videoclipuri pe rețelele de socializare, oferind sfaturi pasagerilor.

Statul São Paulo a declarat că a încheiat operațiunea de ridicare a cadavrelor victimelor de la locul accidentului sâmbătă seara.

Acesta a adăugat că trupurile - 34 de bărbați și 28 de femei - au fost mutate la morga poliției din orașul São Paulo, unde vor fi identificate și predate familiilor.

Autoritățile încearcă în continuare să stabilească ce a cauzat prăbușirea dramatică a avionului.

Analiza înregistrărilor de zbor ale avionului a început deja, iar forțele aeriene braziliene au declarat că un raport preliminar va fi emis în 30 de zile.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close