Antena 3 CNN Externe Mapamond Descoperire șocantă. Patru dintre pasagerii morți pe iahtul de lux Bayesian, scoși de pe fundul mării, nu aveau apă în plămâni

Descoperire șocantă. Patru dintre pasagerii morți pe iahtul de lux Bayesian, scoși de pe fundul mării, nu aveau apă în plămâni

profimedia-0901954445
Autopsia a arătat că atât în cazul familiei Bloomber, cât și în cazul familiei Morvillo, nu a fost găsită apă în plămâni, ceea ce sugerează că au murit sufocați. Foto: Profimedia Images
de R.K.    |    05 Sep 2024   •   12:29

Patru persoane care au murit în naufragiul din largul coastei Siciliei s-au sufocat într-o bulă de aer în timp ce oxigenul s-a terminat, potrivit presei italiene. Jonathan Bloomer, soția sa Judy Bloomer, Chris Morvillo și soția sa Neda Morvillo sunt patru dintre cele șapte persoane care au murit când iahtul de lux Bayesian s-a scufundat luna trecută, scrie Sky News.

Ei erau în călătorie cu antreprenorul britanic de tehnologie Mike Lynch pentru a sărbători achitarea lui de acuzațiile de fraudă în SUA, când vasul a fost lovit de o furtună violentă.

Mike Lynch, fiica sa Hannah Lynch, în vârstă de 18 ani, și bucătarul iahtului, Recaldo Thomas, au murit de asemenea.

În timp ce barca s-a scufundat, soții Bloomer s-au sufocat pe măsură ce oxigenul s-a terminat și nu s-au înecat, a informat La Repubblica.

Autopsia a arătat că atât în cazul familiei Bloomber, cât și în cazul familiei Morvillo, nu a fost găsită apă în plămâni, ceea ce sugerează că au murit în timp ce cabinele lor se umpleau cu dioxid de carbon și rămâneau fără oxigen.

Scafandrii care au recuperat cadavrele le-au găsit în partea stângă a cabinelor ceea ce arată că ar fi încercat să respire cât mai mult timp posibil, în timp ce cabinele se umpleau cu apă.

Nu au existat semne de rănire a celor patru victime examinate până acum, a adăugat La Repubblica.

Celelalte autopsii vor fi efectuate vineri, iar superyacht-ul este de așteptat să fie ridicat de pe fundul mării ca parte a investigației.

Procurorii italieni l-au plasat pe căpitanul ambarcațiunii, neo-zeelandezul James Cutfield, și doi britanici, inginerul Tim Parker Eaton și membrul echipajului Matthew Griffiths, sub anchetă pentru omor din culpă.

Cutfield a fost citat de presa italiană că le-a spus anchetatorilor: „Griffiths a venit să mă trezească, spunând că bate vântul cu 20 de noduri. Am verificat instrumentele și a fost efectiv adevărat. Am ieșit imediat și am cerut ca toată lumea să fie informată despre asta pentru că nu mi-a plăcut situația.”

El a spus că iahtul s-a înclinat apoi la 45 de grade și stat acolo un pic, înainte de a-i zgudui brusc în cealaltă parte și a-i arunca în mare.

Griffiths a spus: „Atunci am putut să urcăm înapoi și am încercat să-i salvăm pe cei pe care îi puteam salva. Mergeam pe pereți. I-am salvat pe cei pe care îi puteam salva, de asemenea, Cutfield a salvat-o pe fetiță și pe mama ei”.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close