Antena 3 CNN Externe Mapamond Cutremur cu magnitudinea 5,3 în largul Portugaliei, astăzi, 26 august 2024. Seismul a fost resimțit în mai multe țări

Cutremur cu magnitudinea 5,3 în largul Portugaliei, astăzi, 26 august 2024. Seismul a fost resimțit în mai multe țări

seismograf cutremur
Seismograf care înregistrează unda cutremurului. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    26 Aug 2024   •   11:25

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a lovit Portugalia, luni dimineață, fără a provoca victime sau pagube, a indicat Institutul naţional de meteorologie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Seismul a fost înregistrat la ora locală 05:11 (04:11 GMT), iar epicentrul său a fost situat în mare, la aproximativ 60 de kilometri vest de oraşul portuar Sines (sud), a precizat Institutul Portughez al Mării şi Atmosferei (IPMA).

Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS) a anunţat că a detectat în această regiune un cutremur cu magnitudinea 5,4 la o adâncime de 17,5 kilometri.

Seismul a fost resimțit și în Spania și Maroc

Institutul Geografic Naţional din Spania (IGN) a raportat la rândul său că "seismul a fost resimţit în mai multe locuri din Spania, în special la Huelva (sud), dar şi în Maroc."

"Până în prezent, nu am constatat niciun fel de daune personale sau materiale", a declarat în cursul dimineţii comandantul naţional al protecţiei civile portugheze, André Fernandes, în cadrul unei conferinţe de presă.

×
Subiecte în articol: cutremur Portugalia seism
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close