Antena 3 CNN Externe Mapamond Crimă rezolvată după 44 de ani: Deși au avut întotdeauna probele ADN, anchetatorii au descoperit abia acum ale cui erau

Crimă rezolvată după 44 de ani: Deși au avut întotdeauna probele ADN, anchetatorii au descoperit abia acum ale cui erau

locul crimei, probe stranse de acnhetatori
Criminalul care a violat și ucis o studentă în Texas, în 1980, a fost prins după 44 de ani. Foto: Getty Images
de I.C.    |    18 Aug 2024   •   18:28

Criminalul care a violat și ucis o studentă în Texas, în 1980, a fost prins după 44 de ani. Rezolvarea cazului a fost posibilă datorită unei probe ADN confirmate abia acum. Ucigașul se afla deja în închisoare, dar pentru alte fapte, scrie CNN.

Într-o seară de ianuarie 1980, o tânără de 25 de ani din Austia, Texas, studentă la cursurile de asistente medicale, mergea spre casa unei prietene. Însă nu a mai ajuns niciodată.

În schimb, un bărbat a coborât dintr-o mașină, a apucat-o și a dus-o de acolo. Cadavrul ei a fost găsit în dimineața următoare. A fost agresată sexual, sugrumată și împușcată, a constatat poliția, care a început căutarea ucigașului.

Patru decenii mai târziu, cazul a fost rezolvat: poliția a arestat un bărbat în vârstă de 78 de ani a cărui probă de ADN corespundea dovezilor de la autopsia tinerei, a anunțat poliția texană într-un comunicat de presă.

Tribunalul municipal din Austin a găsit miercuri justificată emiterea unui mandat de arestare, prin care îl acuză pe Deck Brewer Jr. de crimă în cazul morții lui Susan Leigh Wolfe. Bărbatul era deja reținut de Departamentul de Corecție din Massachusetts pentru alte acuzații.

Punctul de cotitură în acest caz a venit anul acesta odată cu testarea ADN, spune poliția.

Susan s-a înscris la școala de asistente medicale de la Universitatea Texas din Austin pe 9 ianuarie 1980, a spus poliția. În acea noapte, în jurul orei 10, se îndrepta spre casa unui prieten și a fost răpită când mai avea o stradă de mers.

Un martor a spus poliției că o mașină a oprit, iar șoferul a ieșit, a apucat-o pe Wolfe într-o „îmbrățișare de urs”, i-a pus o haină peste cap și a forțat-o să intre în mașină. Martorul a spus că mașina era un Dodge Polara din 1970.

Cadavrul lui Susan Wolfe a fost găsit în dimineața următoare pe o alee din Austin. A fost agresată sexual, sugrumată și împușcată. Anchetatorii au găsit probe ADN la fața locului.

„În timpul primului an de anchetă, anchetatorii au urmărit neobosit zeci de indicii, au investigat și au urmărit numeroase mașini care corespundeau descrierii martorului, au găsit peste 40 de persoane de interes și au intervievat cel puțin șase suspecți, unii chiar la distanță, la New York”, se spune în comunicatul de presă al poliției.

În aprilie 2023, detectivii de la APD Cold Case Unit au prezentat dovezi ale agresiunii sexuale la Laboratorul de Crimă DPS din Texas. Anul acesta, poliția a aflat despre o posibilă potrivire în Sistemul de indexare ADN (CODIS) a infractorilor condamnați, cu probe nerezolvate la locul crimei și persoane dispărute.

Au obținut o probă de ADN de la Brewer, care le-a spus că se afla în Austin la momentul crimei. „Brewer și-a invocat dreptul la un avocat după ce i s-a spus că ADN-ul său a fost găsit la locul unei omucideri”, se arată în comunicatul poliției.

„Pe 14 august 2024, pe baza întregii investigații de până acum, Tribunalul Municipal din Austin a găsit un motiv plauzibil pentru a emite un mandat de arestare prin care îl acuză pe Deck Brewer Jr. de uciderea lui Susan Leigh Wolfe”, au transmis polițiștii.

×
Subiecte în articol: Texas crima criminal
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close