Antena 3 CNN Externe Mapamond Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani

Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani

Politisti fracezi alergand
Autorităţile franceze studiază un plan de măsuri pentru a pune capăt violenţelor în care sunt implicaţi minori. Sursa: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    07 Oct 2024   •   13:40

Două crime care au legătură cu războiul dintre traficanţii de droguri şochează Franţa. Un val de atrocităţi comise de minori la Marsilia,  a iscat o amplă anchetă, iar autorităţile franceze sunt în alertă maximă.

Un băiat de 15 ani a fost recrutat contra unei sume de 2.000 de euro, prin intermediul rețelelor de socializare, de un tânăr de 23 de ani reținut în apropiere de Aix-en-Provence. Adolescentul, care trebuia să intimideze concurenţa dând foc uşii unui apartament, a fost remarcat de o bandă prezentă la poalele blocului. A urmat apoi un act de "ferocitate fără precedent": "a fost înjunghiat cu 50 de răni de înjunghiere și dus în orașul Fonscolombes, unde, conform rezultatelor autopsiei, a fost ars de viu", a declarat Nicolas Bessone, procurorul general de la Marsilia.

Conform La Repubblica același prizonier, cu antecedente serioase, dar  care, conform procurorilor, nu era cunoscut până acum că ar conduce organizaţia criminală, a încercat apoi să se răzbune. A recrutat, din nou pe rețelele de socializare, un alt tânăr, de doar 14 ani și originar din Vaucluse, pentru a merge să-l omoare pe un membru al bandei "Negrilor", de data aceasta pentru 50.000 de euro. Minorul a somat un bărbat să-l însoțească cu maşina ca să îşi îndeplinească misiunea, însă şoferul a refuzat și minorul l-a împușcat în ceafă. Numele victimei era Nessim Ramdane, 36 de ani, fotbalist, dar și șofer pentru o companie de închirieri mașini pentru a-și întreține familia.

Nu în ultimul rând autorităţile au rămas şocate de un alt detaliu: însuși prizonierul a sunat la poliție, pentru a-l denunța pe tânărul criminal, care nu și-a îndeplinit misiunea, permițând arestarea acestuia. Minorul, fiu de persoane condamnate pentru cazuri legate de trafic de droguri, a recunoscut că l-a împușcat pe șofer, explicând însă că împușcătura "a fost trasă accidental". Parchetul a cerut arestarea acestuia.

Autorităţile franceze analizează un plan de măsuri pentru a pune capăt fenomenului.

×
Subiecte în articol: Marsilia Franta atrocitati corupere minori
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close