Antena 3 CNN Externe Mapamond Cel mai mare prădător online a fost condamnat la închisoare pe viaţă. O fată de 12 ani s-a sinucis din cauza sa

Cel mai mare prădător online a fost condamnat la închisoare pe viaţă. O fată de 12 ani s-a sinucis din cauza sa

Un barbat cu o camasa cu carouri lucreaza la calculator
Prădătorul, în vârstă de 25 de ani, este acuzat că a avut 4000 de victime din 30 de ţări ale lumii, toate fete cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, pe care le-a şantajat după ce le-a cerut imagini şi videoclipuri compromiţătoare. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de N.B.    |    28 Oct 2024   •   15:33

Alexander McCartney este considerat unul dintre cei mai periculoşi prădători online din lume şi a fost condamnat zilele acestea la închisoare pe viaţă. 

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, este acuzat că a avut 4000 de victime din 30 de ţări ale lumii, toate fete cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, pe care le-a şantajat după ce le-a cerut imagini şi videoclipuri compromiţătoare. 

Cel mai brutal prădător din Marea Britanie s-a dat pe reţelele sociale drept o adolescentă de 12 ani pentru a intra în contact cu victimele sale. După ce le câştiga încrederea, le cerea poze şi filmuleţe cu tentă sexuală, apoi le şantaja ca să continue să îi furnizeze astfel de materiale, realtează presa din Italia

În acest caz s-a înregistrat şi o premieră: bărbatul a fost condamnat pentru omor din culpă în cazul unei adolescente de 12 ani care şi-a pus capăt zilelor din cauza ameninţărilor şi presiunilor exercitate de acesta. Ulterior şi tatăl fetei s-a sinucis fără să afle vreodată motivul morţii fiicei sale.

Cazul a ieşit la iveală când una dintre victime, o fată în vârstă de 13 ani din Scoţia, l-a reclamat la poliţie, povestind autorităţilor coşmarul pe care îl trăia. În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit sute de mii de poze şi filmuleţe cu victimele care erau păstrate pe 68 de dispozitive.

×
Parteneri
x close