Antena 3 CNN Externe Mapamond Cel mai bătrân bărbat din lume s-a născut în anul în care s-a scufundat Titanicul: „N-am nicio idee de ce trăiesc așa mult”

Cel mai bătrân bărbat din lume s-a născut în anul în care s-a scufundat Titanicul: „N-am nicio idee de ce trăiesc așa mult”

john tinniswood cel mai batran barbat din lume
Cel mai bătrân bărbat din lume, John Tinniswood. Sursa foto: Guinness World Record
de Mia Lungu    |    26 Aug 2024   •   11:09

Cel mai bătrân bărbat în viață din lume, născut în anul în care s-a scufundat Titanicul, a declarat că nu are „secrete speciale” de împărtășit cu privire la longevitatea sa, în timp ce sărbătorea împlinirea vârstei de 112 ani, potrivit BBC.

John Tinniswood, care s-a născut la Liverpool pe 26 august 1912, a declarat pentru Guinness World Records că nu are „nicio idee” de ce a trăit atât de mult.

Fanul de-o viață al echipei Liverpool, care locuiește într-un azil din Southport, a devenit cel mai bătrân om în viață din lume în aprilie, când Juan Vicente Pérez Mora, în vârstă de 114 ani, a murit.

El a spus că a fost „destul de activ în tinerețe” și a făcut „multe plimbări”, dar a crezut că nu este „diferit” de oricine altcineva, adăugând: „Ori trăiești mult, ori trăiești puțin și nu poți face mare lucru în privința asta”.

„De ce am trăit atât de mult, nu am nicio idee”,

Dl Tinniswood a declarat că va privi împlinirea vârstei de 112 ani „ca pe orice altceva”.

„De ce am trăit atât de mult, nu am nicio idee”, a spus el. „Nu mă pot gândi la niciun secret special pe care îl am. „Am fost destul de activ în tinerețe, am mers mult pe jos... dacă asta a avut vreo legătură, nu știu. Dar, pentru mine, nu sunt diferit. Nu sunt deloc diferit.”

John Tinniswood s-a născut la 20 de ani după înființarea clubului său preferat de fotbal, Liverpool, și a trăit toate cele 66 de trofee din prima ligă, cu excepția a două, pierzând primele două titluri de campion, în 1901 și 1906.

Avea doi ani la izbucnirea Primului Război Mondial și abia împlinise 27 de ani când a început Al Doilea Război Mondial. A servit într-un rol administrativ pentru Army Pay Corps, localizând soldații blocați și organizând aprovizionarea cu alimente, și este acum cel mai în vârstă veteran al celui de-al Doilea Război Mondial din lume.

A cunoscut-o pe soția sa, Blodwen, la un dans din Liverpool și s-au căsătorit în 1942. Fiica lor, Susan, s-a născut în 1943, iar cuplul s-a bucurat de 44 de ani împreună înainte ca doamna Tinniswood să moară în 1986.

După Al Doilea Război Mondial, a lucrat ca contabil pentru Shell și BP înainte de a se pensiona în 1972.

„Nu am o dietă specială”

El a spus că, în afară de a mânca o porție de pește și cartofi prăjiți în fiecare vineri, nu urmează niciun regim anume.
„Mănânc ceea ce îmi dau și la fel fac toți ceilalți”, a spus el. „Nu am o dietă specială”.

De la împlinirea vârstei de 100 de ani în 2012, a primit o felicitare anuală din partea monarhului - mai întâi de la regina Elisabeta a II-a, care i-a fost mai mică cu aproape 14 ani, și apoi de la regele Carol al III-lea.

Întrebat dacă crede că lumea s-a schimbat mult din copilăria sa, el a spus că „nu este mai bună, sau aproape deloc mai bună, decât era atunci.Probabil că în unele locuri este, dar în alte locuri este mai rău.”

Cel mai bătrân bărbat a fost Jiroemon Kimura din Japonia, care a trăit până la vârsta de 116 ani și 54 de zile și a murit în 2013.

Cea mai bătrână femeie în viață din lume, dar și cea mai bătrână persoană în viață, este Tomiko Itooka din Japonia, în vârstă de 116 ani.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close