Antena 3 CNN Externe Ceapa a fost interzisă în fast food-urile din SUA, după moartea unui om şi alte 49 de cazuri de îmbolnăvire

Ceapa a fost interzisă în fast food-urile din SUA, după moartea unui om şi alte 49 de cazuri de îmbolnăvire

burger cu rondele coapte de ceapa si cartofi prajiti
Epidemia E-coli este legată de cel puțin un deces şi 10 spitalizări în SUA. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    25 Oct 2024   •   19:07

Marile lanțuri de restaurante fast food din Statele Unite au eliminat preventiv ceapa din produsele lor, după ce burgeri infectați cu E-coli vânduți de McDonald's au ucis un om și au îmbolnăvit grav pe alți 49. McDonald's susține că nu mai sunt pericole pentru consumatori, după ce inclusiv un copil a ajuns la spital, transmite CNN.

O epidemie de E-coli legată de unul dintre burgerii de la McDonald's a determinat alte lanțuri de fast-food să pună în aplicare noi măsuri de siguranță. Aceste măsuri nu au fost legate de cazurile raportate recent, dar ele spun că acționează din prudenţă.

Burger King spune că se concentrează pe ceapă. FDA spune că ceapa tăiată de pe unii burgeri ar fi putut fi contaminată, deşi încă investighează. Burger King spune că 5% din restaurantele sale folosesc unul din aceeaşi furnizori de ceapă ca şi McDonald's şi au aruncat legumele. Asta chiar dacă Burger King obţine ceapa întreagă.

Compania mamă a Taco Bell, Pizza Hut şi KFC spune că elimină ceapa proaspătă din meniuri la unele locaţii doar pentru că a fi în siguranță.

În ceea ce privește McDonald's acesta spune că orice produse contaminate sunt probabil din afara lanţului de aprovizionare. Până acum burgerul Quarter Pounder este scos din meniu în anumite locații.

Epidemia este legată de cel puțin un deces şi 10 spitalizări. Un avocat al reclamanților care dau în jduecată McDonald's spune că alţi oameni s-ar putea să se fi îmbolnăvit şi să nu fi făcut public acest lucru.

×
Parteneri
x close