Antena 3 CNN Externe Mapamond Caz şocant în Italia: o mamă judecată pentru că şi-a chinuit copiii până când unul dintre ei a rămas orb

Caz şocant în Italia: o mamă judecată pentru că şi-a chinuit copiii până când unul dintre ei a rămas orb

Carabinieri cu spatele
Caz şocant în Italia. O mamă de 25 de ani este judecată pentru că şi-ar fi chinuit copiii după metode îngrozitoare, iar multe dintre traumele suferite în urma torturii vor rămâne, din păcate, permanente. Sursa foto: Getty images (poza cu caracter ilustrativ)
de Naty Badea    |    23 Sep 2024   •   13:15

O mamă de 25 de ani este judecată în Italia pentru că şi-ar fi chinuit copiii după metode îngrozitoare, iar multe dintre traumele suferite în urma torturii vor rămâne, din păcate, permanente.

Cazul terifiant a ieşit la iveală când cei doi minori în vârstă de 4 şi 6 ani au fost găsiţi pe străzile din Aprilia, în Italia de către carabinieri în timp ce colindau dezbrăcaţi, murdari, înfometaţi şi cu semne vizibile de tortură. Astfel poliţiştii au înţeles că este vorba despre un caz complex şi de o cruzime pe care nu o mai întâlniseră până atunci.

Conform La Repubblica a fost deschisă o anchetă de amploare care a dezvăluit că mama copiilor îi abandonase şi se mutase împrepună cu iubitul. Îi lăsase singuri, fără mâncare sau apă, dar îi chinuia zilnic în moduri greu de reprodus. Mama minorilor a fost arestată într-un final în timp ce încerca să fugă în Franţa unde se află ceilalţi copii ai săi. Concubinul femeii a dispărut fără urmă şi este căutat la această oră de autorităţile italiene, în timp ce tatăl copiilor, aflat în Franţa, a declarat că nu ştia de coşmarul pe care îl înfruntau copiii săi. 
Cei doi minori au suferit traume psihice şi fizice grave, dintre care unele vor rămâne din păcate permanente: unul dintre copii a rămas orb, iar celălalt cu probleme grave la un umăr. Concluzile scrise de medici în fişa medicală a copiilor sunt concludente pentru metodele terifiante folosite de mamă: "malnutriție severă", "piele uscată", "absenţă țesut subcutanat", "leziuni papulare răspândite pe tot corpul", "leziuni de arsuri", "edem la picioare și glezne". 

Mama lor va trebui să răspundă acum pentru faptele sale în faţa judecătorilor italieni.

×
Subiecte în articol: tortura Italia copii chinuiti
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close