Antena 3 CNN Externe Mapamond Care este interdicţia pentru pasagerii ce tranzitează Dubai. Compania Emirates a luat măsuri de securitate fără precedent

Care este interdicţia pentru pasagerii ce tranzitează Dubai. Compania Emirates a luat măsuri de securitate fără precedent

Dubai
Dubai rămâne o destinaţie preferată pentru bogaţii lumii. Sursa foto: Agerpres
de M.P.    |    05 Oct 2024   •   16:38

Emirates Airlines, cea mai mare companie aeriană din Orientul Mijlociu, a interzis pasagerilor săi să transporte pagere și walkie-talkie, după valul de explozii în Liban, la jumătatea lunii septembrie, ale acestor mici device-uri, în cadrul unui atac către Hezbollah atribuit Israelului, conform Le Figaro. 

Potrivit unui comunicat emis vineri de Emirates, „tuturor pasagerilor care călătoresc pe zboruri spre, dinspre sau via Dubai  le este interzis să aibă pager și walkie-talkie în bagajele lor sau în cabină”.

La 17 septembrie, exploziile simultane ale pagerelor utilizate de Hezbollah au ucis zeci de persoane și au rănit mii în Liban. Pagerul și walkie-talkie vă permit să primiți mesaje și alerte sonore utilizând propria frecvență radio, în afara rețelelor de telefonie mobilă, fără riscul de a fi ascultat.

Interdicția se aplică tuturor zborurilor spre, dinspre sau via Dubai, în cală sau în cabină.

Separat, Emirates a prelungit până marți suspendarea zborurilor sale către Iran și Irak - în vigoare de la atacul iranian cu rachete de marți asupra Israelului - și către Liban până la 15 octombrie, în timp ce armata israeliană bombardează țara.

×
Subiecte în articol: emirates pagere Dubai
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close