Antena 3 CNN Externe Mapamond Care este cauza morții Reginei Elisabeta a II-a. Boris Johnson a dezvăluit-o în cartea sa: „Avea vânătăi pe mâini și încheieturi”

Care este cauza morții Reginei Elisabeta a II-a. Boris Johnson a dezvăluit-o în cartea sa: „Avea vânătăi pe mâini și încheieturi”

regina elisabeta marea britanie
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    30 Sep 2024   •   21:22

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut o formă de cancer osos în ultimii săi ani de viață, susține fostul premier britanic Boris Johnson, în memoriile sale, potrivit Politico.

Boris Johnson susține că Regina Elisabeta a II-a suferea de cancer osos: „Avea vânătăi pe mâini și încheieturi”

Într-un extras din cartea „Unleashed”, care urmează să fie publicată luna viitoare, fostul prim-ministru a declarat că „știa de un an sau mai mult” că monarhul britanic „avea o formă de cancer osos” atunci când acesta a demisionat, în septembrie 2022, cu doar două zile înainte de moartea reginei.

Este pentru prima dată când un politician britanic de rang înalt vorbește despre posibila cauză a decesului reginei, care a fost menționată oficial ca „bătrânețe” pe certificatul de deces.

„Avea vânătăi întunecate pe mâini și încheieturi”

Dezvăluirea este extrem de neobișnuită în viața publică britanică. Sănătatea reginei a fost un secret bine păzit în timpul domniei sale, iar informațiile despre întâlnirile dintre prim-ministru și monarh sunt de obicei confidențiale.

Amintindu-și de ultima sa întâlnire cu regina Elisabeta, Johnson a spus că aceasta „părea palidă și mai aplecată, și avea vânătăi întunecate pe mâini și încheieturi, probabil de la picături sau injecții”.

Dar, a spus el, starea de spirit a monarhului a fost „complet neafectată de boală și, din când în când, în conversația noastră, încă mai afișa acel mare zâmbet alb în frumusețea sa bruscă de ridicare a dispoziției”.

El a spus că regina decedată a știut „toată vara că va pleca, dar a fost hotărâtă să reziste și să-și facă ultima datorie” asistând la transferul de putere de la Johnson la succesoarea sa Liz Truss.

Johnson a declarat în memoriile sale că regina i-a spus uneori informații înainte ca el să le știe, inclusiv un incident în care un avion al Royal Air Force a căzut de pe un portavion.

A fost „dublu jenant” să i se spună detaliile de către regină, a spus el.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close