Antena 3 CNN Life Travel Capitala europeană care tocmai a interzis tururile ghidate prin pub-uri, pentru a reduce zgomotul făcut noaptea de turiștii beți

Capitala europeană care tocmai a interzis tururile ghidate prin pub-uri, pentru a reduce zgomotul făcut noaptea de turiștii beți

orasul praga cehia capitala europeana
Capitala țării în care un cetățean mediu are cel mai mare consum de bere din lume. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    14 Oct 2024   •   22:19

Capitala Cehiei, Praga, a decis, luni, să interzică plimbările prin pub-uri, organizate de companiile de turism, pentru a reduce zgomotul produs noaptea de turiștii beți, potrivit publicației Politico.

Interdicția adoptată de autoritățile locale înseamnă că plimbările de seară prin puburi - în care participanții urmează un ghid turistic de la un bar la altul - nu vor mai putea fi făcute în capitala cehă între orele 22:00 și 6:00. Măsura nu afectează grupurile turistice obișnuite.

„Consumul nerezonabil de alcool și comportamentul perturbator asociat cu tururile prin pub-uri pot crea impresia unei lipse de cultură în comunitate, pot reduce sentimentul de siguranță și pot avea un impact negativ asupra percepției municipalității de către turiști, potențiali investitori și cetățenii înșiși”, se arată în moțiunea orașului.

Un cetățean mediu din Cehia are cel mai mare consum de bere din lume

Viceprimarul orașului Praga, Zdeněk Hřib, a declarat luni reporterilor că „nu va fi posibil să existe tururi ghidate” pe timp de noapte, în timp ce viceprimarul Jiří Pospíšil a declarat că orașul „caută un turist mai cultivat, mai bogat, nu unul care vine pentru o perioadă scurtă doar pentru a se îmbăta”.

Locuitorii din centrul orașului Praga se plâng de mult timp de zgomotul și problemele de siguranță generate de turiștii care se distrează. Străzile pietruite ale orașului sunt pline de pub-uri și fabrici de bere, iar un cetățean mediu din Cehia are cel mai mare consum de bere din lume, potrivit Asociației cehe a fabricilor de bere.

×
Parteneri
x close