Antena 3 CNN Externe Mapamond Capibară, celebră în toată lumea după ce a evadat de la Zoo. A fost căutată 7 zile: „Suntem încântați că Scorțișoara s-a întors”

Capibară, celebră în toată lumea după ce a evadat de la Zoo. A fost căutată 7 zile: „Suntem încântați că Scorțișoara s-a întors”

capibara evadata gradina zoologica
Captură video cu recuperarea capibarei evadate de la grădina zoologică. Sursa foto: Facebook/ Hoo Zoo and Dinosaur World
de Mia Lungu    |    20 Sep 2024   •   23:39

Cinnamon (n.r. Scorțișoara în traducere), capibara evadată dintr-o grădină zoologică din Marea Britanie, a fost prinsă și returnată în parcul de animale sălbatice, după o săptămână. Operațiunea de căutare a făcut-o celebră în toată lumea transmite BBC.

Rozătoarea uriașă a evadat din incinta sa de la Hoo Zoo and Dinosaur World, din Telford, vineri, 13 septembrie, în pădurea din apropiere.

Ea a fost găsită în siguranță vineri, 20 septembrie, într-un iaz din zona de conservare a pădurii învecinate și este acum înapoi în incinta ei.

„Suntem absolut încântați că Scorțișoara s-a întors la grădina zoologică”, a declarat proprietarul, Will Dorrell.

„Mi-ar plăcea să spun că a fost frumos și ușor să o scot din iaz, dar nu a fost așa. Mai mulți dintre noi am fost foarte uzi. Scorțișoara era destul de fericită în iaz, așa că a trebuit să intrăm cu ea și să încercăm încet să o convingem să intre în cușcă. Știu că vor fi o mulțime de oameni care vor fi foarte încântați să o vadă, dar nimeni mai mult decât mama și tatăl ei.”

Grădina zoologică a fost „uimită” de reacția publicului la evadarea ei

Dl Dorrell a declarat că echipa de la grădina zoologică a fost „uimită” de reacția publicului la evadarea ei și au fost recunoscători tuturor celor care au ajutat la asigurarea întoarcerii ei în siguranță.

Echipele au lucrat timp de aproximativ o oră pentru a o scoate din iaz și a o introduce într-o cușcă. De atunci, ea a fost readusă într-o incintă împreună cu fratele ei geamăn, Churro, iar grădina zoologică a declarat că se aclimatizează la viața din nou la zoo.

Dl Dorrell a declarat că pare a fi într-o stare bună de sănătate, dar va fi examinată de un veterinar în zilele următoare. Între timp, experții o vor monitoriza non-stop și va rămâne departe de ochii publicului în weekend.

„Cu toate acestea, sperăm că Scorțișoara se va întoarce săptămâna viitoare în padocul ei obișnuit, alături de restul familiei sale”, a adăugat dl Dorrell.

Povestea rozătoarei fugare a atras atenția la nivel internațional

În ciuda faptului că îngrijitorii au amplasat capcane vii de-a lungul traseelor pe care le frecventa, Scorțișoara a recunoscut încercările de capturare și le-a ocolit.

Eforturile de căutare au fost suspendate temporar joi, din cauza temerilor că ar putea ajunge pe terenurile învecinate ale Ministerului Apărării.

Pe parcursul săptămânii, căutările au fost efectuate pe jos, precum și pe calea aerului, cu ajutorul dronelor termice.

Mediul forestier - tufișuri dese și mărăcini - a făcut-o „impenetrabilă” pentru voluntarii de la grădina zoologică.

Povestea rozătoarei fugare a atras atenția la nivel internațional, mai ales că grădina zoologică a raportat că aceasta părea că „își trăiește cea mai frumoasă viață”, rătăcind și mâncând vegetație.

Animalele sunt originare din America de Sud și sunt cele mai mari rozătoare vii din lume.

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close