Antena 3 CNN Externe Mapamond Campionul mondial de box ucrainean Oleksandr Usîk a fost arestat pe aeroportul din Cracovia. Zelenski a cerut Poloniei sa-l elibereze

Campionul mondial de box ucrainean Oleksandr Usîk a fost arestat pe aeroportul din Cracovia. Zelenski a cerut Poloniei sa-l elibereze

Usîk eliberat aeroport
Oleksandr Usîk a fost eliberat din Cracovia după ce a fost arestat pe aeroport. Sursa foto: GettyImages.
de Mihai Paul    |    18 Sep 2024   •   14:47

Campionul mondial ucrainean la categoria grea la box Oleksandr Usîk a fost arestat pe aeroportul din Cracovia, în Polonia. Boxerul a evocat pe reţele de socializare o ”neînţelegere”, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a intervenit pentru el, relatează Le Figaro.

Campionul mondial ucrainean la categoria grea la box Oleksandr Usîk a fost încătuşat marţi pe aeroportul din Cracovia, în Polonia, dar boxerul spune că a fost o ”neînţelegere”.

Boxerul va lupta în decembrie cu Tyson Fury pentru titlul mondial dar şi pentru un premiu de 116 milioane de lire sterline. Usîk a fost eliberat după mesajul de susţinere al preşedintelui Volodimir Zelenski. Usîk era în tranzit în Cracovia, acesta deplasându-se spre Londra pentru a vedea un meci de box între alţi doi rivali, Joshua şi Dubois.

”Am vorbit cu Oleksandr Usîk la telefon după ce a fost arestat. Am fost dezamăgit de această atitudine faţă de cetăţeanul nostru campion. I-am cerut ministrului ucrainean de Externe Andrii Sîbiga şi ministrului ucrainean de Interne Igor Klîmenko să examineze imediat toate detaliile incidentului care a avut loc pe aeroportul din Cracovia”, a anunţat Zelenski.

”Azi totul e bine, campionul nostru a fost eliberat şi nu mai este deţinut. În fotografia sa el este în compania consului nostru general din Cracovia imediat după eliberare”, a anunţat şeful statului ucrainean.

Usîk a anunţat ulterior că este liber.

”Dragi prieteni. A avut loc o neînţelegere. A fost rapid rezolvată. Mulţumesc tuturor celor care s-au simţit îngrijoraţi. Mulţumesc politicienilor ucraineni pentru susţinerea lor eficientă”, a scris boxerul ucrainean pe X.

Iată filmul video postat de canalul de X United 24 Media:

×
Subiecte în articol: Zelenski box usîk Ucraina
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close