Antena 3 CNN Externe Mapamond Câine filmat pe Marea Piramidă din Giza, în Egipt: Un parapantist l-a observat în vârful monumentului antic, în timpul zborului

Câine filmat pe Marea Piramidă din Giza, în Egipt: Un parapantist l-a observat în vârful monumentului antic, în timpul zborului

caine varf marea piramida egipt
Un câine vagabond a fost filmat când se bucura de priveliștea de pe vârful piramidei. Sursa foto: Instagram/ Marshall Mosher
de Mia Lungu    |    18 Oct 2024   •   23:13

În timp ce zburau deasupra faimoaselor piramide din Egipt, la răsăritul soarelui, la începutul acestei săptămâni, parapantistul american Marshall Mosher și alți parapantiști au surprins un câine vagabond care se bucura și el de priveliștea de pe vârful monumentului antic.

„Am observat ceva alergând înainte și înapoi pe vârful piramidei”, a declarat Mosher pentru CNN Travel. „O persoană a crezut că era un leu de munte”.

Aventurierii și-au luat rapid telefoanele și au făcut zoom pe vârful lui Khafre, a doua cea mai înaltă piramidă - care este interzisă oamenilor - doar pentru a găsi un câine care părea să urmărească niște păsări în vârful structurii înalte de 448 de picioare (136 de metri).

Mosher își amintește că s-a simțit puțin îngrijorat. „Poate că era blocat acolo sus”, s-a gândit el. Dar îngrijorările sale au dispărut curând.

„Dacă s-a urcat singur, poate coborî singur, cu excepția cazului în care a găsit un portal secret care l-a ajutat să se teleporteze în vârful piramidelor”, a glumit el.

Videoclipurile cu câinele au devenit virale pe rețelele sociale

A doua zi, curioși să vadă dacă câinele mai era acolo, au zburat din nou deasupra piramidei, fără noroc. Cu toate acestea, un alt aventurier a filmat ceea ce părea a fi același câine coborând în siguranță pe piramidă. Nu este clar dacă a fost vorba de același animal, deoarece sute de câini vagabonzi cutreieră complexul Piramidelor, unii fiind văzuți adesea aproape de bază, a explicat Mosher.

Parapantistul spune că caută în mod activ adăposturi pentru animale în Cairo pentru a-i ajuta pe acești vagabonzi să își găsească cămine mai sigure și mai puțin aventuroase.

Videoclipurile cu câinele au devenit rapid virale pe rețelele sociale, prima postare a lui Mosher primind milioane de vizualizări pe Instagram peste noapte.

Deși Mosher creează conținut de câțiva ani, el a fost surprins de interesul larg pentru aventura câinelui. „Am crezut că oportunitatea de a zbura deasupra piramidelor este o știre decent de interesantă, dar nimănui nu-i pasă de asta”, a spus el.

Unii comentatori online au făcut o legătură între câine și Anubis, zeul egiptean antic al morților, adesea reprezentat ca un om cu cap de șacal.

 

×
Parteneri
x close