Antena 3 CNN Externe Mapamond Bucătari arestați pentru că au pus medicamente antidiareice în mâncarea expirată servită într-un restaurant din China

Bucătari arestați pentru că au pus medicamente antidiareice în mâncarea expirată servită într-un restaurant din China

bucatar gateste in restaurant
Bucătarii puneau medicamente antidiareice în mâncare pentru a fi siguri că ingredientele vechi sau expirate pe care le foloseau nu le provocau clienților tulburări digestive FOTO: Getty Images
de Daniela Chihaia    |    02 Aug 2024   •   13:32

Doi bucătari de la un restaurant din provincia Jiangsu, China, au fost condamnați la închisoare pentru că au pus în mâncare medicamente antidiareice pentru a fi siguri că ingredientele vechi sau expirate pe care le foloseau nu le provocau clienților tulburări digestive. 

Autoritatea de sănătate publică din districtul Chongzhou, orașul Nantong, a emis pe data de 30 iulie un comunicat în care a anunțat că doi bucătari care lucraseră la un restaurant al unui hotel au fost condamnați la închisoare și obligați să plătească o amendă de 160.000 de yuani - 22.000 de dolari - pentru că au servit „hrană toxică și dăunătoare” în care au pus sulfat de gentamicină, un antibiotic folosit pentru tratarea diareeei, potrivit Global Times

Ancheta a stabilit că bucătarii foloseau ingrediente expirate pentru preparatele lor și puneau medicamentul pentru a se asigura că cei care mâncau nu aveau probleme digestive. Au vândut cel puțin 1.612 de porții de mâncare cu sulfat de gentamicină, a anunțat poliția.

Biroul de Management al Pieței a transmis că investigația a pornit de la un alt angajat al Hotelului Guanyinshan Garden, care a făcut o sesizare privind practica celor doi bucătari. Acesta a spus că bucătarii puneau cantități mari de medicament în vasele în care preparau feluri cu pește și carne de găină cu sosuri.

Când poliția a percheziționat restaurantul din orașul Nantong, a găsit în bucătărie 101 cutii cu sulfat de gentamicină. De asemenea, ofițerii au aflat că practica era una veche și că lunar se cumpărau câte 100 de cutii cu medicamente care erau puse în mâncare. 

Cei doi bucătari, cunoscuți doar cu numele de Sha și Fu, au fost găsiți vinovați de vânzare de mâncăruri contaminate pentru câștiguri bănești și au fost condamnați la doi, respectiv un an și șase luni de închisoare și la plata unei amenzi de 160.000 de yuani.

×
Subiecte în articol: restaurante mancare expirata China
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close