Antena 3 CNN Externe Mapamond Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente

Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente

O femeie cu un borcan si o punga de ovaz in mana
O persoană din 150.000 suferă, la fel ca Caroline Cray Quinn, în vârstă de 25 de ani, de sindromul de activare mastocitară (MCAS), o reacție alergică extremă și scăpată de sub control la alimente, parfumuri și factori comuni de mediu. Sursa foto: Instagram
de N.B.    |    05 Oct 2024   •   08:00

O persoană din 150.000 suferă, precum Caroline Cray Quinn, în vârstă de 25 de ani, de sindromul de activare mastocitară (MCAS), o reacție alergică extremă şi greu de gestionat la alimente, parfumuri și factori comuni de mediu.

Pentru unii, sărutul este un semn de afecțiune, pentru alții un gest romantic plin de sens, dar pentru o tânără de 25 de ani reprezintă un pericol potențial letal. Nu își permite să meargă la plajă sau să facă o simplă plimbare: "O singură greșeală m-ar putea costa viața", a explicat aceasta. Printre simptomele pe care le poate declanșa un sărut se numără dificultăți de respirație, umflarea gâtului și leşinul.

Conform Il Messaggero, Caroline poate mânca doar două alimente: ovăz și o formulă nutritivă pregătită special pentru ea. Toate pentru a evita declanșarea unor posibile reacții anafilactice potențial fatale.

 

 

Chiar și intimitatea cu partenerul ei, Ryan, necesită precauții meticuloase: "Trebuie să mă asigur că se spală pe dinți înainte de a mă săruta", spune Caroline pe profilul ei de socializare. Este o regulă, dictată de echipa sa medicală, dar este doar una dintre multele reguli stabilite pentru a-i proteja sănătatea. "Nu trebuie să mănânce în cele trei ore înainte de sărut și nici să mănânce cei șase alergeni principali cu 24 de ore înainte de a mă săruta", a mărturisit femeia.

"Uneori, în ciuda acestor precauții, simt o ușoară mâncărime în gură sau pe buze, un semnal că trebuie să mă opresc imediat și să iau medicamente de urgență", a adăugat aceasta. În ciuda acestui fapt, Caroline își înfruntă starea cu mult curaj și umor: "Poate că regulile mele de întâlnire ar putea fi utile celor care nu sunt siguri de intențiile partenerului lor. Dacă sunt de acord să respecte aceste reguli, înseamnă că le pasă cu adevărat", a glumit fata.

Caroline a fost diagnosticată cu MCAS abia în 2017, în ciuda faptului că suferise de alergii severe încă din copilărie. "Am dezvoltat alergii la alimente precum arahide, nuci și susan de când aveam doi ani, dar în afară de asta eram sănătoasă. Apoi, în 2017, o reacție alergică s-a transformat într-o serie de episoade anafilactice, care m-au determinat să fiu alergică la multe alte alimente". 

Diagnosticul de MCAS i-a permis Carolinei să pună un nume simptomelor care îi afectau de multă vreme viața. Manifestările bolii, cum ar fi dificultăți de respirație, umflarea gâtului și leşinul, necesită o atenție constantă pentru a evita crizele. Chiar și mersul la plajă poate reprezenta un risc. "S-ar putea întâmpla ca un câine să-mi lingă fața și să declanșeze o reacție. Dar nu intenționez să încetez să trăiesc de frică", a declarat tânăra cu hotărâre. "Nu am de gând să renunț la tot din cauza unei boli".

×
Citește mai multe din Mapamond
» Vezi toate știrile din Mapamond
Cele mai noi știri
Parteneri
x close