Antena 3 CNN Externe Mapamond Bandele de interlopi recrutează piloți calificați de drone pentru a introduce ilegal droguri dar şi ketchup sau gel de duș în închisori

Bandele de interlopi recrutează piloți calificați de drone pentru a introduce ilegal droguri dar şi ketchup sau gel de duș în închisori

Dronele DJI sunt recunoscute în toată lumea pentru performanța lor, însă, la fel ca toate echipamentele tehnologice, acestea au nevoie din când în când de o întreținere periodică. Așadar, cum te poți asigura că drona ta va rămâne funcțională și pregătită
Timpul este prețios pentru cei care folosesc drone în activitatea profesională. FOTO: Oblyo
de M.P.    |    24 Oct 2024   •   20:38

Poliția a avertizat că bandele de mafioţi recrutează piloți calificați de drone pentru a transporta orice, de la droguri, telefoane și chiar pliculețe de ketchup și muștar până la ferestrele celulelor deținuților, în cadrul unor livrări în penitenciar care copiază metodele folosite de Amazon.

Având în vedere că dronele din ce în ce mai sofisticate sunt acum capabile să transporte „încărcături uriașe” de până la 7 kg în cadrul unor livrări foarte precise, grupurile de crimă organizată caută oameni din lumea non-penală pentru a introduce în închisori o gamă vastă, de bunuri ilicite dar şi banale, cum ar fi gelul de duș, au declarat detectivii, conform The Independent.

Pe lângă faptul că alimentează violența din ce în ce mai mare din închisori, pe măsură ce deținuții acumulează datorii pentru articolele ilicite care au fost introduse prin contrabandă și achiziționate la un cost mult mai mare decât valoarea lor de piață sau de vânzare cu amănuntul, poliția a avertizat că deținuții care folosesc telefoanele pentru a orchestra criminalitatea în lumea exterioară reprezintă, de asemenea, o „amenințare uriașă”.

Vorbind în fața HMP Forest Bank, detectivul superintendent Andy Buckthorpe de la Greater Manchester Police a declarat că a fost o „luptă constantă” pentru a ține pasul cu noile tehnici de contrabandă, tehnologia dronelor devenind în mod constant mai sofisticată și mai accesibilă.

„Tehnologia dronelor este din ce în ce mai mare și mai bună, astfel încât încărcăturile utile sunt din ce în ce mai mari. Dronele sunt acum capabile să zboare direct la fereastra celulei”, a declarat el, potrivit mai multor surse.

Ofiţerul Chris McClellan a declarat: „Ceea ce vedeți sunt grupuri de crimă organizată care vor identifica persoane care au abilitățile necesare pentru a pilota o dronă și le vor plăti o sumă pentru a face acest lucru. Unele dintre persoanele pe care le-am arestat pentru că au pilotat drone nu sunt neapărat toți infractori - au fost doar angajați să facă acest lucru pentru că știu cum să opereze drone. Este nevoie de un anumit set de competențe pentru a pilota aceste drone. Dacă te prezinți ca fiind competent în acest domeniu, există cerere pentru acea persoană.”

„Există o rețea în întreaga țară. Acești oameni nu sunt implicați doar în incursiuni cu drone în închisorile din Greater Manchester - ei sunt conectați la alte închisori din întreaga țară”, a spus detectivul superintendent Andy Buckthorpe.

Comentariile au fost făcute în timp ce forțele de ordine au luat parte la o zi de acțiune la închisorile din Greater Manchester, ca parte a unei operațiuni de combatere a infracționalității din spatele gratiilor, în cadrul căreia polițiștii rutieri înarmați cu camere de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare, câini de urmă și o dronă a poliției au staționat în afara închisorilor.

Ilustrând valoarea potențială a acestor eforturi pentru contrabandiști, un ofițer a declarat reporterilor că o pungă de canabis de 50 de lire sterline s-ar vinde cu sute de lire în închisoare.

 

×
Parteneri
x close